Biografie, onderwijs en loopbaan van Judith Tielen

Biografie

Ik vind veel dingen interessant en bemoei me graag met van alles. Misschien wel daarom wist ik al op jonge leeftijd dat ik de politiek in wilde. Want politiek gaat over alles. En alles is politiek. Voordat de landelijke politiek lonkte, heb ik mij drie jaar ingezet in de Utrechtse gemeenteraad, naast het werk voor mijn eigen marketingadviesbureau. In de gemeentepolitiek heb ik genoten van het contact met de Utrechters. Ik heb steeds geprobeerd om 'de dingen van het papier af te trekken'. Dat hoop ik in de landelijke politiek ook te kunnen doen.

Vrijheid en vertrouwen

Mensen blijken vaak meer te kunnen dan ze zelf denken. Ik vind het belangrijk dat mensen de vrijheid krijgen en de verantwoordelijkheid nemen om hun leven te leiden zoals zij dat zelf wensen. De politiek moet daarvoor dicht bij de mensen de voorwaarden scheppen. Politici moeten vertrouwen schenken. En geen onnodige, hinderlijke regels opstellen.

Daarbij is de gelijkwaardigheid van mensen voor mij een kernwaarde. Geen tolerantie voor intolerantie!

Utrecht

De combinatie van ondernemend en liberaal heb ik misschien wel van mijn overgrootvader, die zich in 1914 als voorzitter van een Utrechtse winkeliersvereniging fel verzette tegen de invoering van de winkelsluitingstijdenwet. Ik houd van Utrecht. Met zijn historie en vernieuwing, zijn actieve inwoners en ondernemers.

Judith Tielen is geboren in Arnhem op 2 april 1972 en woont in Utrecht. Zij is bijna 3 jaar actief in de Tweede Kamer, 1056 dagen om precies te zijn.