Biografie, onderwijs en loopbaan van Stieneke van der Graaf

Biografie

Politiek kreeg ik van huis uit mee. Dan heb je twee opties: je vindt het leuk, of je vindt het niet leuk. Ik vond het leuk! Zo hielp ik als kind al mee met campagnevoeren.

In mijn studententijd ben ik politiek actief geworden. Ik ging me inzetten voor de ChristenUnie en in 2007 werd ik het jongste lid van de Provinciale Staten van Groningen.

Van Groningen tot Jordaniƫ

Ik heb een duidelijke drijfveer in de politiek: recht doen waar onrecht plaatsvindt. Dichtbij, zoals in de provincie Groningen, waar veel mensen onrecht ervaren door de gaswinning. Maar ook elders in de wereld. De gesprekken die ik in een vluchtelingenkamp in Jordaniƫ had met Syrische vluchtelingen maakten bijvoorbeeld diepe indruk op mij.

Rode draad

Gerechtigheid, duurzaamheid en internationale samenwerking vormen een rode draad in mijn politieke werk. Ook vind ik het heel belangrijk dat de regio, dus alle delen van Nederland die niet bij de Randstad horen, vertegenwoordigd is in Den Haag.

Stieneke van der Graaf is geboren in Zwartsluis op 7 oktober 1984 en woont in Groningen. Zij is 2 jaar actief in de Tweede Kamer, 836 dagen om precies te zijn.