Biografie, onderwijs en loopbaan van Lenny Geluk-Poortvliet

Biografie

Het is lang een automatisme geweest: wie met pensioen ging, raakte helemaal uit de running. Gelukkig blijven steeds meer senioren tegenwoordig actief. Ik denk dat je daar gelukkig van blijft en veel problemen mee voorkomt. Helaas merk ik ook dat veel ouderen zich niet genoeg betrokken voelen bij de samenleving. Daar wil ik als Kamerlid iets aan doen.

Ondervertegenwoordigd

Nederland telt steeds meer ouderen. Toch zijn ze maar matig vertegenwoordigd in de politiek. Via het CDA-Seniorenplatform verdedig ik al jaren hun belangen. Het is mooi dat ik die ervaring nu op landelijk niveau kan inzetten. Ik ben het levende bewijs dat iemand van mijn leeftijd niet aan de kant hoeft te staan, maar actief en betrokken kan blijven.

Barmhartigheid

Barmhartigheid vind ik een belangrijke kernwaarde. Mensen die het moeilijk hebben en niet makkelijk meekomen, verdienen onze steun. Daarbij is mijn motto: kijk niet naar wat iemand niet kan, maar naar wat hij wél kan. Dat is vaak heel veel en waardevol! Dat geldt voor alle mensen. Er zijn veel vooroordelen over ouderen

En arbeidsparticipatie en dat is onterecht. Bij diversiteit hoort ook een verschil in leeftijdsopbouw.

Kunstliefhebber

Ik ben een enorme kunstliefhebber. Ieder weekend ben ik wel in een of ander museum te vinden. Ik was lid van de Raad van Toezicht toen het Zeeuws Museum werd omgeturnd tot het museum dat het nu is, met boeiende wisselende exposities rond een herkenbaar centraal thema en een nieuwe werkwijze. Muziek beluisteren is mijn dagelijkse kost.

Sport

Wandelen is een sport die ik overal en op elk tijdstip van de dag kan uitoefenen. Samen is gezellig. Alleen kan heel goed. Nederlands ie en prachtig land. Lopend ervaar je dat het beste. Je komt van alles en iedereen tegen en dat is mooi meegenomen.

Lenny Geluk-Poortvliet is geboren in Kapelle-Biezelinge op 15 juli 1943 en woont in Zeist. Zij is 2 jaar actief in de Tweede Kamer, 1019 dagen om precies te zijn.