Biografie, onderwijs en loopbaan van Maarten Groothuizen

Biografie

"Geen symboolwetgeving"


Het is mijn ambitie om te werken aan een veilig en rechtvaardig Nederland. Als officier van justitie in Arnhem en ook als lid van missies van de Europese Unie in Kosovo en Oekraïne heb ik gezien wat de effecten zijn van rechteloosheid, corruptie en georganiseerde criminaliteit. In Nederland maak ik me zorgen over het grote aantal slachtoffers van digitale criminaliteit.

Opsporing verbeteren

Onze rechtsstaat vraagt om permanente waakzaamheid, aandacht en onderhoud. Als man van de praktijk heb ik ideeën ontwikkeld over bijvoorbeeld de kwaliteit en de effectiviteit van de opsporing. Deze ervaring gebruik ik in de Tweede Kamer om te letten op de effecten van wetten en regels. Ik wil niet bezig zijn met het maken van symboolwetgeving.

Politiek samenwerken

Het politieke werk in Den Haag is steeds bijdragen aan verbeteringen, want anders dan in mijn vorige functie zal ik niet zelf, in mijn eentje de beslissingen kunnen nemen. De werkdynamiek in de Tweede Kamer is anders en het gaat ook om politiek samenwerken in de Tweede Kamer.

Maarten Groothuizen is geboren in Nijmegen op 14 september 1976 en woont in Groesbeek. Hij is 3 jaar actief in de Tweede Kamer, 1234 dagen om precies te zijn.