Biografie, onderwijs en loopbaan van Maarten Hijink

Biografie

"Werknemers betalen steeds meer belasting en multinationals steeds minder. Draai het om!"


Van multinationals die nauwelijks belasting betalen tot mensen die geen geld meer hebben voor de zorg. Er zijn genoeg dingen om in de Kamer voor te knokken. De dagelijkse gang van zaken in de Kamer is voor mij in ieder geval niet nieuw. Ik heb tien jaar als medewerker voor de SP-fractie gewerkt, als persvoorlichter en communicatiemedewerker en eerder als persoonlijk medewerker van Agnes Kant. Haar inzet voor de zorg in Nederland sprak mij zeer aan. We moeten knokken voor mensen die in de knel zitten, voor mensen die niet de zorg krijgen die zij nodig hebben. Ik wil het gereedschap voor die mensen zijn.

Betrokken

Die betrokkenheid met mensen die het minder goed hebben, kreeg ik van huis uit mee. Voor mijn vader en moeder is de wereld altijd groter geweest dan het eigen gezin. Je mag best een stapje extra zetten voor de samenleving, of het nu bij de plattelandsvrouwenvereniging of het lopen van collectes.

Idealen

Het is mooi om te kunnen werken aan het verwezenlijken van je idealen. Daarvoor wil ik mij als Kamerlid en lid van het SP-hoofdbestuur volop inzetten. En daarnaast is mijn tijd goed gevuld met de zorg voor mijn twee jonge kinderen. Dat er weinig tijd overschiet voor mijn hobby's - een stukje wielrennen of een serie kijken - neem ik graag op de koop toe.

Onderwijs

  • Havo, Christelijk College Schaersvoorde, Aalten, 1996 - 2000
  • HBO Facility Management, Saxion Hogeschool Deventer, 2000 - 2004
  • Masteropleiding Management, Economics & Consumer studies. Afgestudeerd op Agricultural Economics and Rural Policy. , Wageningen Universiteit , 2004 - 2006

Loopbaan

  • Diverse werkgevers, Verschillende bijbanen, waaronder in de thuiszorg, horeca en recreatie, administratie en als krantenbezorger. , 1996 - 2004
  • Campagne- en secretarieel medewerker , Tweede Kamerfractie SP , 10-2006 - 12-2006
  • Persoonlijk medewerker Agnes Kant , Tweede Kamerfractie SP, 2007 - 2009
  • Persvoorlichter en communicatiemedewerker , Tweede Kamerfractie SP, 2010 - 2017

Maarten Hijink is geboren in Aalten op 24 mei 1983 en woont in Amersfoort. Hij is in totaal 5 jaar actief in de Tweede Kamer, 1925 dagen om precies te zijn.