Biografie, onderwijs en loopbaan van Farid Azarkan

Biografie

"Ik wil Nederland eerlijker en rechtvaardiger maken"


De verdeeldheid in de samenleving neemt steeds verder toe. Daar moet iets aan gedaan worden. Er moet één samenleving zijn waarvan we allemaal deel uitmaken. Ook moeten we het land goed achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. We kunnen niet accepteren dat mensen in onze samenleving afgewezen worden op hun afkomst, sekse, religie, geaardheid, huidskleur of achternaam. Racisme en discriminatie dienen we keihard te bestrijden.

Vertrouwen

Mensen die zich niet gehoord voelen, wil ik vertrouwen geven. Ik sta voor een Nederland waarin er voor alle Nederlanders plek is en waarin mensen trots kunnen zijn op hun afkomst en identiteit. Ik wil terug naar de kernwaarden van het Nederland dat ik leerde kennen toen ik hier vanuit Marokko naartoe kwam. We moeten weer solidair zijn, respectvol met elkaar omgaan en elkaar vrijheden gunnen.

Benaderbaar

Mensen zijn op zoek naar politici die hen goed vertegenwoordigen. Daarom wil ik als Kamerlid benaderbaar zijn voor mensen en laten zien wat ik voor hen doe. Ik vind het belangrijk om in contact te blijven met burgers. Daarom ben ik actief op sociale media en zoek ik mensen op in hun eigen omgeving.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd doe ik graag aan voetballen, hardlopen en wielrennen. Ik ben ooit in twintig dagen op de fiets naar Marokko gereden, een afstand van 2.542 kilometer. Ook heb ik een aantal keren de halve marathon gelopen. Verder haal ik veel ontspanning uit mijn gezin met drie kinderen.

Onderwijs

  • Hotelmanagement, Christelijke Hogeschool Nederland, 1990 - 1994
  • Beleid, Communicatie en Organisatie, Vrije Universiteit, Amsterdam, 1996 - 1999
  • Master of Science Real Estate, University of Greenwich/Saxion, 2001 - 2005
  • Future Strategist, Nyenrode Business University, 2015
  • MRICS, Royal Institution Of Chartered Surveyors (RICS), 2016

Farid Azarkan is geboren in Ighmiren op 16 oktober 1971 en woont in Culemborg. Hij is in totaal 5 jaar actief in de Tweede Kamer, 1923 dagen om precies te zijn.