Biografie, onderwijs en loopbaan van Léonie Sazias

Biografie

"De maatschappij, dat zijn wij"


Ik begeef me graag op het sociale domein. Als raadslid van een lokale partij in Hilversum hield ik me bezig met zorg en de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Er zijn steeds meer taken terecht gekomen op het bordje van de gemeenten. Het gaat op lokaal niveau dus steeds meer ergens over, maar toch loop je juist daar tegen dingen aan die landelijk niet goed zijn geregeld. Daarom ben ik blij dat ik nu in de Tweede Kamer werk, hét platform waar de grote beslissingen worden genomen. Maar natuurlijk blijf ik het contact met de werkvloer zoeken.

Voor ouderen en jongeren

Met 50PLUS kan ik mijn liefde voor het publieke domein, waarin we voor elkaar zorgen, goed kwijt. 50PLUS is geen one-issuepartij. Kijk maar naar het verkiezingsprogramma: niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren. Het is breed en sociaal. Dat is belangrijk, want we delen de aarde maar zo kort met elkaar. En zeker moeten we niet alles aan de vrije markt overlaten.

De maatschappij maken we met zijn allen

De maatschappij, dat zijn wij. Wij maken die met zijn allen, met alles wat we doen. Dat kan liggen op sociaal en politiek terrein. Maar dat kan ook heel persoonlijk zijn. Ik ben bijvoorbeeld graag bezig in huis en tuin en maak beeldend werk.

Léonie Sazias is geboren in Rotterdam op 27 juli 1957 en woont in Hilversum. Zij is 2 jaar actief in de Tweede Kamer, 849 dagen om precies te zijn.