Biografie, onderwijs en loopbaan van Sophie Hermans

Biografie

"Ruimte voor iedereen om eigen keuzes te maken"


Politiek Den Haag is al langer bekend terrein voor mij. Eerder was ik politiek assistent van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst en van minister-president Rutte. Langzamerhand groeide mijn wens om Tweede Kamerlid te worden.

Ik weet nog wanneer ik er serieus over ging nadenken. Dat gebeurde na een werkbezoek met minister Blok aan Zoetermeer. We gingen langs bij drie gezinnen. Ik zag met eigen ogen het effect van het woonbeleid op het dagelijks leven van mensen.

Het beste uit jezelf halen

Ik realiseerde me dat wie wat aan Nederland wil veranderen, in de Tweede Kamer moet zijn. Ik wil leven in een land waarin we kunnen en mogen zijn wie we willen. Waar we ons hoofd niet laten hangen maar onze rug juist rechten als het even tegen zit. Waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Waar we oog hebben voor elkaar. Waar we gelijkwaardig zijn maar niet gelijk.

Talenten ontwikkelen

Dit klinkt heel logisch, maar is dat allerminst. Het vraagt dag in, dag uit aandacht, onderhoud en bescherming. Alleen zo krijgt iedereen de ruimte om eigen keuzes te maken en zijn talenten te ontwikkelen. Ik voel me bevoorrecht dat ik die ruimte altijd gehad heb. Dat gun ik iedereen en daar wil ik me als Tweede Kamerlid voor inzetten.

Sophie Hermans is geboren in Nijmegen op 1 mei 1981 en woont in Vreeland. Zij is in totaal 5 jaar actief in de Tweede Kamer, 1926 dagen om precies te zijn.