Biografie, onderwijs en loopbaan van Lilian Marijnissen

Biografie

"Staan voor een eerlijke en sociale wereld"


Toen ik gemeenteraadslid werd voor de SP, was ik het jongste raadslid van Nederland. Al vroeg wist ik dat ik actief wilde zijn voor de enige partij die echt tussen de mensen staat. De enige partij die niet alleen de straat op gaat in verkiezingstijd, maar ook daarna. De enige partij waar mensen niet actief worden om zelf carrière te maken, maar om iets voor elkaar te kunnen betekenen. De SP is voor mij de partij die staat voor een eerlijke en sociale wereld.

Luisteren naar de werkvloer

Acht jaar lang heb ik bij vakbond FNV gewerkt. Ik heb daar gezien wat een onzeker contract met mensen doet. Ik heb daar zij aan zij met thuiszorgmedewerkers gestreden tegen hun ontslag en voor goede zorg. In onderhandelingen over een cao voor medewerkers in de ouderenzorg heb ik altijd geprobeerd me niet te laten leiden door de directieheren in mooie pakken, maar door wat de mensen op de werkvloer mij vertelden.

Politiek op straat

In de Tweede Kamer vinden de debatten plaats, maar voor mij speelt de politiek zich dus vooral af op straat. Alleen in nauw contact met de mensen over wie politici beslissingen nemen, kan ik een echte volksvertegenwoordiger zijn.

Lilian Marijnissen is geboren in Oss op 11 juli 1985 en woont in Oss. Zij is in totaal 5 jaar actief in de Tweede Kamer, 1921 dagen om precies te zijn.

Commissies