Biografie, onderwijs en loopbaan van Zohair El Yassini

Biografie

"Je bent de regisseur van je eigen leven"


Van een jeugd in een Utrechtse achterstandswijk naar het Tweede Kamerlidmaatschap. Dat dat in Nederland mogelijk is, geeft al aan dat wij in het geweldigste land ter wereld leven. De kansen die ik mede dankzij werk en onderwijs heb gekregen, heb ik gepakt.

Verantwoordelijkheid nemen

Thuis werd altijd al over beleid en politiek gesproken, en mijn belangstelling voor beide bleef sluimerend aanwezig. Die sluimering duurde tot 2009 toen een vriend zei: "Je hebt het verstand en je hebt een babbel, maar je neemt je verantwoordelijkheid niet." Ik meldde me aan bij de VVD. Toen ik mij tijdens een politiek café voorstelde en zei dat ik de politiek in wilde, kwam mijn politieke carrière echt op gang. Naast mijn werk in de financiële wereld was ik vanaf 2011 lid van Provinciale Staten van Utrecht.

Dutch Dream

Als Kamerlid wil ik meebouwen aan de Dutch Dream, waarin iedereen in Nederland, ongeacht afkomst, geloof, geslacht of geaardheid, kan streven naar het waarmaken van zijn of haar geluk. De uitdagingen die wij hebben in de zorg en in het integratiebeleid moeten wij in samenwerking oppakken. Daarnaast moeten we wetten en regels aanpassen aan de supersnelle technologische ontwikkelingen. Zo blijven we kansen creëren zodat de inwoners van Nederland hun eigen geluk kunnen nastreven.

Zohair El Yassini is geboren in Utrecht op 17 november 1979 en woont in Laag-Soeren. Hij is in totaal 5 jaar actief in de Tweede Kamer, 1929 dagen om precies te zijn.