Biografie, onderwijs en loopbaan van Daniel Koerhuis

Biografie

"Een financieel-economisch sterk en liberaal Nederland en Europa"

Overijssel

Ik ben geboren en getogen in Dedemsvaart, Overijssel. Op het vwo in Hardenberg ontstond mijn interesse in financiën en economie. In diezelfde tijd begon ook mijn liberale gevoel te groeien en dus werd ik lid van de JOVD. Op een JOVD-congres tijdens mijn studie financiële econometrie aan de UvA stelde ik dan ook diverse vragen over het breken van het Stabiliteits- en Groeipact door Duitsland en Frankrijk aan toenmalig minister Zalm.

Brussel

Enkele jaren ben ik als ambtenaar in Brussel betrokken geweest bij de Europese noodfondsen en de noodprogramma's voor Griekenland en Cyprus. Ook heb ik me gebogen over de Europese Bank- en Kapitaalmarktunie en de grote financiële stromen van Europa, zoals banken, levensverzekeraars en pensioenfondsen. Samen met mijn vrouw en drie zoontjes woon ik daarom nu nog in het Belgische Tervuren.

Den Haag

Ik ben naar Den Haag gekomen omdat ik hier mijn opgedane ervaring het beste kan uitdragen. Daarom wil ik graag werken aan ons financieel-economisch stelsel, bijvoorbeeld aan de woningmarkt – mijn huidige portefeuille. Een eigen huis is voor iedereen belangrijk, maar niet iedereen kan dat op dit moment vinden. Daarvoor moeten we 1 miljoen huizen bouwen de komende jaren. Zo zorgen we dat iedereen, jong en oud, een geschikt eigen huis kan vinden.  Als je ergens een baan vindt, moet je daar gewoon kunnen wonen. Als je kinderen krijgt, moet je groter kunnen wonen. En als je ouder wordt, moet je – als je wilt – kleiner en bijvoorbeeld gelijkvloers kunnen wonen.

Mijn hobby is politiek

Het is mooi dat ik van mijn hobby mijn werk kan maken en dat ik op die manier kan bijdragen aan een financieel-economisch sterk en liberaal Nederland en Europa.

Daniel Koerhuis is geboren in Dedemsvaart op 26 juli 1981 en woont in Raalte. Hij is 3 jaar actief in de Tweede Kamer, 1346 dagen om precies te zijn.