Biografie, onderwijs en loopbaan van Rens Raemakers

Biografie

"Jongeren moeten een stem krijgen"


Ik ben een politiek dier. Als 10-jarige jongen wist ik al precies wat ik wilde worden: Tweede Kamerlid. De Kamer is de plek waar het debat nooit stopt. Zij is het hoogste wetgevende orgaan en controleert de macht. Na jarenlang hard werken en ervaring opdoen met debatteren was het Kamerlidmaatschap een droom die uitkwam.

Ziekte

Als 18-jarige student nam mijn leven een radicale wending. Ik werd getroffen door een ver uitgezaaide vorm van zaadbalkanker. Sindsdien weet ik wat het is om over leven en dood te praten. Helaas kan ik na mijn ziekte niet meer voetballen, maar ik ben wel actief als jeugdvoetbaltrainer. Verder probeer ik drie keer in de week hard te lopen, en ga ik in het weekend graag naar het café met mijn Limburgse vrienden.

Regio’s

Voordat ik naar Den Haag kwam, was ik drie jaar D66-raadslid in de midden-Limburgse gemeente Leudal. Kamerlid ben je in eerste instantie voor alle burgers van Nederland. Maar ik wil me ook specifiek inzetten voor de regio’s, met name Limburg.

Jongeren

Mijn Kamerlidmaatschap is begonnen op mijn 25ste. Ik streef er dan ook naar om jongeren en politiek te verbinden. Ik wil veel in contact zijn met scholen en jeugdinstellingen en jongeren uitleg geven over de politiek. Ik vind het enorm belangrijk dat jongeren, dé toekomst, een stem krijgen en het gevoel hebben dat ze gehoord worden in de Tweede Kamer.

Rens Raemakers is geboren in Neer op 27 maart 1991 en woont in Neer. Hij is in totaal 4 jaar actief in de Tweede Kamer, 1697 dagen om precies te zijn.