Biografie, onderwijs en loopbaan van Gijs van Dijk

Biografie

"Een sociale samenleving met gelijke kansen"


Al in mijn tijd bij de studentenvakbeweging wilde ik mensen laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat zij het meeste bereiken als zij samen optrekken. Nu moeten we samen optrekken tegen de flexibilisering van de arbeidsmarkt: dat is namelijk geen natuurverschijnsel. We moeten er samen voor strijden dat werkzekerheid en andere zekerheden overeind blijven.

We moeten zorgen voor gelijke kansen voor iedereen. Goed onderwijs is daarvoor van groot belang. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet. We moeten als inwoners van Nederland samenblijven, het mag geen 'ieder voor zich worden.

Generaties verbinden

Als medewerker van de Algemene Onderwijsbond, en daarna vicevoorzitter van de FNV, ben ik veel in gesprek geweest met jonge en oude Nederlanders die zich zorgen maken over zaken die vanzelfsprekend zouden moeten zijn, zoals het kunnen betalen van de huur of de boodschappen. Ik zet me ook in de Kamer in voor een sociale samenleving waarin iedereen gelijke kansen op een mooi leven heeft. Van heel groot belang vind ik het dat jonge mensen na hun opleiding aan het werk komen, zodat zij een huis kunnen kopen of huren en een gezin kunnen stichten. Net als de generaties voor hen.

Ontspannen op Texel

Ik woon op Texel, maar door mijn Kamerlidmaatschap ben ik daar alleen in de weekends. In de Haagse hectiek mis ik soms de rust en de ruimte van mijn woonplaats. Vroeger heb ik ook gevoetbald, maar vanwege chronisch tijdgebrek beperk ik mij nu tot hardlopen.

Gijs van Dijk is geboren in Leiden op 11 oktober 1980 en woont in Den Burg. Hij is bijna 4 jaar actief in de Tweede Kamer, 1437 dagen om precies te zijn.