Biografie, onderwijs en loopbaan van Corinne Ellemeet

Biografie

"Het populisme doorbreken"


Ik ben ervan overtuigd dat de huidige neoliberale samenleving mensen buitensluit en tegen elkaar opzet. Onze maatschappij, dat zijn wij samen. Populisme en polarisatie gaan ons land niet verder helpen. Dat moet anders. Daarom ben ik de politiek ingegaan. Daarvoor was ik onder andere adjunct-directeur van de Westergasfabriek en netwerkdirecteur Natuur- en milieufederaties.

Kloof verkleinen

Ik wil de mensen weer centraal stellen in de zorg en de verkapte lastenverzwaring voor kwetsbaren terugdringen. De zorg moet voor iedereen betaalbaar zijn. We leven in een welvarend land en toch zijn er nog steeds veel mensen die te weinig meekrijgen van onze welvaart. De kloof tussen kansrijken en kansarmen moet kleiner worden. Ik ben ervan overtuigd dat het gevoel van veiligheid toeneemt als de verschillen tussen arm en rijk kleiner worden.

Cultuur verbindt

Ik wil investeren in kunst en cultuur. Een mooie film of voorstelling en mooie muziek laten ons de schoonheid en kwetsbaarheid van het leven ervaren. Het verbindt mensen. Daarom moeten kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn. Ook moeten de mensen werkzaam in de kunsten weer een behoorlijk salaris krijgen voor wat ze doen.

Hardlopen

Ondanks de drukke agenda van een Kamerlid streef ik ernaar om tijd vrij te maken om te sporten, hardlopen. Ook wil ik genoeg tijd overhouden voor mijn kinderen, om naar de film te kunnen gaan, om samen met vrienden te kunnen eten en om een boek te kunnen lezen, kortom: alles wat een mens doet om te ontspannen.

Onderwijs

  • VWO, Rijnlands Lyceum, Wassenaar, 1989 - 1993
  • IB, United World College, 1993 - 1995
  • Geschiedenis, Universiteit van Amsterdam, 1995 - 2000
  • American Studies, Smith college, 1999

Loopbaan

  • Netwerkdirecteur, Natuur en Milieu federaties, maart 2014 tot heden
  • Adjunct-directeur Amsterdam Topstad 2006-2009
  • Senior beleidsmedewerker, Ministerie v. VWS, Gemeente Amsterdam 2000-2006
  • Adjunct-directeur Westergasfabriek BV 2011-2014

Corinne Ellemeet is geboren in Rotterdam op 26 april 1976 en woont in Abcoude. Zij is in totaal 5 jaar actief in de Tweede Kamer, 2032 dagen om precies te zijn.