Biografie, onderwijs en loopbaan van Cem Laçin

Biografie

"Verandering komt er niet zonder druk van buitenaf"


Als geboren Rotterdammer, zoon van gastarbeiders, heb ik altijd het gevoel gehad dat ik erbij hoor. Maar voor de toekomst maak ik mij wel zorgen. Je ziet toenemende ongelijkheid, tussen rijk en arm, of op basis van afkomst. Dat maakt me niet gelukkig. Ik wil daaraan voorbij denken, naar individuen kijken: wat draag je bij?

Nederland is altijd een land met migranten geweest. Maar je ziet het polariseren. Ik lever graag een positieve bijdrage, bijvoorbeeld door mee te helpen aan het aanpakken van arbeidsdiscriminatie.

Actie van de werkvloer

Ik ben jarenlang werkzaam geweest bij vakbond FNV. Zo was ik betrokken bij de campagne om schoonmakers, ook die van de Tweede Kamer, in vaste dienst te krijgen en bij Young & United, waarmee de leeftijdsgrens van het jeugdloon werd verlaagd van 23 naar 21 jaar. Dat zijn resultaten die er niet waren geweest zonder deze acties. Dat laat heel duidelijk zien dat verandering er niet zomaar komt. Daar is druk van buitenaf voor nodig. Ook voor andere of betere wet- en regelgeving waar de Tweede Kamer over gaat, is actie van de werkvloer, vanuit de basis nodig.

Familieman

Als familieman heb ik oog voor het belang van een stabiele thuisbasis. Het raakt me als mensen hun kinderen amper zien doordat ze verschillende baantjes moeten hebben en versplinterd werk moeten doen om rond te komen. Een extra motivatie om me voor goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in te zetten!

Cem Laçin is geboren in Rotterdam op 19 januari 1986 en woont in Schiedam. Hij is 3 jaar actief in de Tweede Kamer, 1168 dagen om precies te zijn.