Biografie, onderwijs en loopbaan van Bart van Kent

Biografie

"Knokken voor verandering"


Als volksvertegenwoordiger moet ik een grote verantwoordelijkheid waarmaken. Ik probeer zo vaak mogelijk het land in te gaan, benaderbaar te zijn en samen met mensen te knokken voor verandering. Mensen moeten meer zeggenschap krijgen over hun woning en werk en de zorg krijgen die het beste bij hen past. Ook wil ik graag kinderarmoede bestrijden.  

Straatvegers in loondienst

Voordat ik Kamerlid werd, was ik een aantal jaren gemeenteraadslid in Eindhoven (mijn geboorteplaats) en in Den Haag. Ik ben er trots op dat ik in Den Haag erin geslaagd ben om de 260 straatvegers van de gemeente in loondienst te krijgen. Ook ben ik bijna tien jaar medewerker van de SP-Kamerfractie geweest.

Ontspanning

In mijn vrije tijd ga ik graag naar zee, om te fietsen of te lopen of om een kopje koffie te drinken bij een strandtent. Ik ben er in tien minuten vanaf mijn huis in Den Haag. Ik houd er ook van om te lezen, vooral Nederlandse literatuur. Op vakantie lees ik ter ontspanning graag werk van Herman Brusselmans of Dimitri Verhulst. Daar kan ik erg om lachen.

Bart van Kent is geboren in Eindhoven op 18 december 1983 en woont in 's-Gravenhage. Hij is in totaal 5 jaar actief in de Tweede Kamer, 1887 dagen om precies te zijn.