Biografie, onderwijs en loopbaan van Frank Futselaar

Biografie

"Minder ongelijkheid in Nederland"


Ik zie steeds meer ongelijkheid in Nederland en daar wil ik tegen strijden. Ik maak me zorgen over de toegankelijkheid van de gezondheidszorg. Het is toch erg als mensen niet naar de dokter gaan omdat ze het eigen risico niet kunnen betalen? Goede zorg is een basisvoorziening die voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Jongeren en onderwijs

Als onderwijsman - ik ben docent in het hbo - houd ik soms ook mijn hart vast. Aan de ene kant wordt erop gehamerd dat we in een kenniseconomie leven en dat iedereen zich moet blijven ontwikkelen. Aan de andere kant moet je wél een grote lening aangaan om überhaupt te kunnen studeren. Die situatie schrikt mensen af. Jongeren maken een veilige keuze voor een opleiding, zodat ze zeker weten dat ze een diploma halen. De studielening remt dus feitelijk ambitie; dat vind ik een gevaarlijke boodschap aan jonge mensen. Daarom wil de SP de basisbeurs weer terug.

Oost- en Noord-Nederland

Ik kom oorspronkelijk uit Groningen en heb ervaring in de gemeentepolitiek in Zwolle. De provincie Overijssel ken ik goed, zowel als politicus als ambtenaar. Oost- en Noord-Nederland zullen dus altijd mijn bijzondere aandacht houden. Subsidies voor infrastructuur en cultuur zijn helaas vaak op de Randstad gericht. Ik wil oog houden voor de regio.

Frank Futselaar is geboren in Groningen op 26 juli 1979 en woont in Zwolle. Hij is 3 jaar actief in de Tweede Kamer, 1234 dagen om precies te zijn.