Biografie, onderwijs en loopbaan van Kirsten van den Hul

Biografie

"Voor een divers en verbonden Nederland"


Een samenleving zonder seksisme, racisme, discriminatie en polarisatie: daar wil ik me als PvdA-Kamerlid voor inzetten. Diversiteit en verbondenheid vind ik heel belangrijk, want alleen samen komen we vooruit.

De boel bij elkaar houden

Ik ben politiek geïnspireerd geraakt door Job Cohen, die als burgemeester van Amsterdam ‘de boel bij elkaar houden’ als motto had. Toen ik na mijn studie Arabisch in Tunesië weer terugkwam in Amsterdam, voelde ik dat de stad veranderd was. Ik zag hoe mensen tegenover elkaar waren komen te staan sinds de moord op Theo van Gogh. Het optreden van Cohen maakte dat ik ook de politiek in wilde. Zijn missie om de boel bij elkaar te houden, vind ik nog steeds zeer actueel.

In gesprek blijven

Ik wil het begrip volksvertegenwoordiger echt in de praktijk brengen door goed naar mensen te luisteren. Ik wil me laten inspireren door mensen die buiten de politiek staan. Ik spreek bijvoorbeeld met mensen uit de vrouwenopvang, slachtoffers van huiselijk geweld, leraren op roc's, initiatiefnemers van duurzame projecten en vluchtelingen. Dat ik veel talen spreek - Arabisch, Russisch, Frans, Duits en Spaans - werkt vaak drempelverlagend om met hen in contact te komen. Het leuke is dat veel mensen dat ook niet meteen verwachten als ze mijn blonde haar zien.

Kirsten van den Hul is geboren in Deventer op 18 augustus 1976 en woont in Den Haag. Zij is 3 jaar actief in de Tweede Kamer, 1234 dagen om precies te zijn.