Biografie, onderwijs en loopbaan van Michel Rog

Biografie

"Contact met de burger is van groot belang. De politiek kan het niet alleen"


Al toen ik heel jong was, was ik erg geïnteresseerd in politiek. Ik ging naar de bibliotheek om boeken over politiek te lezen en spitte verkiezingsprogramma's door. Op mijn 13e was ik al lid van een politieke organisatie. Na mijn studietijd werd ik eerst leraar. In 2002 werd ik lid van de stadsdeelraad in Amsterdam en daarna heb ik jarenlang lobbywerk gedaan voor CNV Onderwijs, waarvan ik in 2008 voorzitter werd.

Onderwijs

Ik wil opkomen voor goed onderwijs. Door mijn vele gesprekken in het veld, ervaring in het buitenland en al het onderzoek dat er is, heb ik helder voor ogen hoe het onderwijs nog beter kan. We moeten investeren in de leraar als professional. En er is een cultuuromslag nodig in het onderwijsveld. We moeten in Den Haag minder van bovenaf bepalen wat moet gebeuren, maar de leraren meer vertrouwen schenken. Het is belangrijk om bruggen te bouwen tussen de overheid en het onderwijsveld.

Overheid

De afgelopen periode heeft laten zien hoe belangrijk het is dat overheid en onderwijs met elkaar in gesprek blijven. De voorgenomen invoering van de prestatiebeloning is een voorbeeld van beleid waarvoor het draagvlak ontbrak.

Maatschappelijke middenveld

Hoewel ik tot 2006 lid was van de deelgemeenteraad in Amsterdam voor D66, ben ik bij het CNV naar het CDA toegegroeid. Het CDA heeft de verbinding met de mensen en organisaties in het maatschappelijke middenveld. Dat is van belang, omdat de politiek het niet alleen kan. Ook vind ik het belangrijk dat het CDA pal staat voor het bijzonder onderwijs.

Onderwijs

  • HAVO, Pierson College, 's-Hertogenbosch, 1985 - 1990
  • Vrije Hogeschool, Driebergen, 1990 - 1991
  • Maatschappijleer, Fontys Hogeschool, Tilburg, 1991 - 1997
  • Diverse cursussen, 1999 - 2012

Loopbaan

  • Docent maatschappijleer, Cambreurcollege, Dongen, 1998 - 1999
  • Teamleider en vakbondsbestuurder, De Unie, Hoofddorp, 1999 - 2006
  • Vice-voorzitter en lid dagelijks bestuur, CNV Onderwijs, Utrecht, 2006 - 2008
  • Voorzitter, CNV Onderwijs, Utrecht, 2008 - 2012

Michel Rog is geboren in 's-Hertogenbosch op 3 april 1973 en woont in Haarlem. Hij is bijna 8 jaar actief in de Tweede Kamer, 2881 dagen om precies te zijn.