Biografie, onderwijs en loopbaan van Jaco Geurts

Biografie

"Alles in afhankelijkheid van Hem"


In 2001 werd Nederland getroffen door de MKZ-crisis. Ons bedrijf is toen, net als vele andere, geruimd. De manier waarop dat gebeurde, was in mijn ogen ontoelaatbaar. Dit onrecht maakte dat ik niet langer aan de zijlijn kon blijven staan en me heb gestort op de agrarische belangenbehartiging. In 2006 werd ik lid van de gemeenteraad van Barneveld.

Belangen

Mijn vader is 36 jaar actief geweest in de lokale en provinciale politiek. Toen heb ik van dichtbij gezien dat politiek hard werken is, met meestal weinig waardering. Als volksvertegenwoordiger sta je voor het algemeen belang van alle Nederlanders, maar het is ook belangrijk om je voor je eigen regio in te zetten. In mijn geval is dat de provincie Gelderland. In de Tweede Kamer wil ik vooral de belangen van boeren, tuinders en de visserij vertegenwoordigen.

Camera

Als Kamerlid ben je een publiek persoon en is de camera continu op je gericht. Ik hoop daar op een goede manier mee om te gaan. Ik krijg veel positieve energie als ik erin slaag zaken voor anderen te verwezenlijken. Wijlen minister Luns (KVP) is een politiek voorbeeld: onderkoelde humor gecombineerd met een brede blik op de maatschappij.

Geloof

Als lid van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is het geloof voor mij een belangrijke inspiratiebron. Ik ga niet de Bijbel citerend de wereld rond, maar het evangelie is voor mij wel een belangrijk richtsnoer. Het vormt de basis voor mijn politieke leven en handelen.

Onderwijs

  • HBO rentmeesteropleiding, Hogeschool Van Hall Larenstein
  • MBO Werktuigbouwkunde
  • Diverse cursussen

Loopbaan

  • Rentmeester / ondernemer
  • Werkvoorbereider / inkoper / kwaliteitsmanager
  • Landelijk secretaris, Nederlandse Vakbond Varkenshouders
  • Gemeenteraadslid en fractievoorzitter CDA, Gemeente Barneveld, 07-03-2006 - 01-10-2012

Jaco Geurts is geboren in Barneveld op 11 juli 1970 en woont in Voorthuizen. Hij is in totaal 9 jaar actief in de Tweede Kamer, 3570 dagen om precies te zijn.