Biografie, onderwijs en loopbaan van Helma Lodders

Biografie

"Ik wil een bijdrage leveren aan de maatschappij"


Ik woon al sinds mijn kinderjaren in Flevoland en heb me veel voor deze provincie ingezet. In Zeewolde ben ik gemeenteraadslid geweest voor de VVD, gevolgd door een periode van 6 jaar als wethouder. Daarna heb ik als zelfstandig adviseur gewerkt om een schakel te zijn tussen bedrijven en overheid. Ook deed ik acquisitie voor de provincie om bedrijven over te halen naar Flevoland te komen. Toch bleef de politiek trekken en zodoende belandde ik op de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Veiligheid

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Ik heb daar een uitgesproken mening over. En als je die hebt, moet je er ook wat mee doen. Nederland moet weer gezond worden gemaakt. We moeten de crisis aanpakken en de overheidsfinanciën op orde brengen. Ik wil me sterk maken voor meer veiligheid en betere bereikbaarheid. Als wethouder en locoburgemeester heb ik in de praktijk gemerkt hoe belangrijk veiligheid is. Verschillende regio's moeten in de Kamer vertegenwoordigd zijn. Mede daarom wil ik Flevoland in Den Haag op de kaart zetten.

Keuzes

In de Kamer kan ik de toekomst van Nederland mede vormgeven, ook al kost dat veel tijd en is het soms lastig te combineren met mijn privéleven. Als volksvertegenwoordiger praat ik met mijn achterban en luister ik naar wat er in het land speelt. Ik wil niet weglopen voor keuzes. Dat heb ik onder andere van Frits Bolkestein geleerd, die ik bewonder om zijn gezag en charisma.

Onderwijs

  • Opleiding INTAS (inrichtingsassistente)
  • MAVO
  • Opleiding Kraamzorg

Loopbaan

  • Zelfstandig ondernemer, Organisatie en adviesbranche
  • Financieel Adviesgroep, Almere, Diverse functies, 1997 - 2001
  • Gemeenteraadslid VVD , Zeewolde, 1998 - 2002
  • Projectleider, 2001 - 2002
  • Wethouder, Zeewolde, O.m. economische zaken, recreatie, verkeer en vervoer, sport, nutsbedrijven, water, milieu en vanaf 2007 tevens onderwijs, 2002 - 2008

Helma Lodders is geboren in Klundert op 21 juni 1968 en woont in Zeewolde. Zij is 10 jaar actief in de Tweede Kamer, 3761 dagen om precies te zijn.