Biografie, onderwijs en loopbaan van Henk van Gerven

Biografie

Ik ben lange tijd huisarts geweest, maar combineerde dat al op jonge leeftijd met politieke activiteiten. Ik werd in 1976 lid van de SP, ben lid geweest van de Provinciale Staten van Noord-Brabant en was wethouder in Oss. Het Kamerlidmaatschap zie ik meer als een roeping dan als werk. Ik vind het een groot voorrecht om Kamerlid te zijn en de publieke zaak te dienen.

Snelle resultaten

"Geluk is dienstbaarheid aan de samenleving", om Charlie Chaplin te citeren. Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat je als Kamerlid te maken krijgt met procedures en geen snelle resultaten kunt verwachten. Van groot belang is het om het contact met de mensen niet te verliezen.

Invloed

Als Kamerlid kun je op landelijk niveau invloed uitoefenen op de gezondheidszorg en de inrichting van de samenleving. Mijn ideaal is een beter en socialer Nederland, met minder grote verschillen op het punt van gezondheid, inkomen en kansen. Mensen die het moeilijk hebben, moeten volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij.

Aandachtspunten

Concrete aandachtspunten voor mij zijn: het opheffen van de armoede van kinderen, het verbeteren van de inkomenspositie van de laagste inkomens, het stoppen van de marktwerking in de zorg en het realiseren van gemengde wijken om de afstand tussen de verschillende groepen in de maatschappij letterlijk en figuurlijk te verkleinen.

Sturen

Ik ben ervan overtuigd dat je als Kamerlid de besluitvorming kunt sturen als je goede idee├źn hebt die door de bevolking worden gedragen. De inbreng van de SP heeft de weerstand tegen de marktwerking in de zorg sterk gestimuleerd.

Onderwijs

  • Gymnasium-B, 1967 - 1973
  • Studie medicijnen, Universiteit Nijmegen, 1973 - 1981
  • Huisartsgeneeskunde, Universiteit Nijmegen, 1983 - 1984

Loopbaan

  • Huisarts, Oss, 1984 - 1998
  • Wethouder, Gemeente Oss, 1996 - 2000
  • Huisarts, Oss, 2000 - 2003
  • Wethouder, Gemeente Oss, 2003 - 2006

Henk van Gerven is geboren in Riethoven op 11 maart 1955 en woont in Oss. Hij is 12 jaar actief in de Tweede Kamer, 4551 dagen om precies te zijn.