Biografie, onderwijs en loopbaan van Anne Mulder

Biografie

"Straatwijs blijven en je gezond verstand gebruiken"


Het is fantastisch dat ik in de Tweede Kamer gekozen ben. Mijn politieke belangstelling komt niet uit de lucht vallen. Ik herinner me een bezoek aan Den Haag toen mijn vader als echte vakbondsman ging demonstreren tegen Bestek '81 en mijn moeder, broertje en ik van de gelegenheid gebruik maakten om naar Madurodam te gaan. Overigens was mijn opa ondernemer en fervent VVD-stemmer, dus het liberale gevoel slaat in onze familie een generatie over.

Straatwijs

In de politiek gaat het om het afwegen van tegenstrijdige belangen. Je moet toegankelijk zijn voor meningen en dan een afweging maken. Op die manier zul je af en toe gezaghebbend ‘nee’ moeten kunnen zeggen. Het Kamerlidmaatschap past bij mij, zo hoor ik ook uit mijn omgeving. Als fractievoorzitter van de VVD in Den Haag heb ik voor deze functie de nodige ervaringen opgedaan. Ik heb een financiële achtergrond - ik ben onder meer inspecteur op het ministerie van Financiën geweest - maar ben geïnteresseerd in vele maatschappelijke onderwerpen. Wat mij betreft gaat het er in de politiek om dat je straatwijs bent en je gezond verstand blijft gebruiken.

Maatschappelijke belangstelling

Iets betekenen voor de mensen. Iets in gang zetten. Dat is voor mij de reden om al jaren ontzettend van de politiek te genieten. Het is prachtig om je maatschappelijke belangstelling op deze manier om te zetten in concrete resultaten. Ik werk daar nu op landelijk niveau met hart en ziel aan. 

Onderwijs

  • VWO, Thorbecke Scholengemeenschap, Zwolle
  • Staatkundige economie, Erasmus Universiteit Rotterdam (deels aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika)

Loopbaan

  • Ministerie van Financiën, 1996 - 2000
  • Beleidsmedewerker, Tweede Kamerfractie VVD, 2000 - 2004
  • Voorzitter, VVD gemeenteraadsfractie Den Haag, 2002 - 2010
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, 2004 - 2005
  • Consultant public affairs, Pauw Sanders Zeilstra Van Spaendonck, 2005 - 2010

Anne Mulder is geboren in Hoogeveen op 14 december 1969 en woont in Den Haag. Hij is 10 jaar actief in de Tweede Kamer, 3705 dagen om precies te zijn.