Biografie, onderwijs en loopbaan van Selçuk Öztürk

Biografie

"Nederland is van ons allemaal. Tijd voor wederzijdse acceptatie"


Voor mij is 'verbinden' een belangrijk doel. Ik wil in de Kamer vechten voor gelijkwaardigheid en solidariteit. Te veel mensen zijn de afgelopen jaren aan de kant geschoven door de verharding en verrechtsing. Die mensen moeten we terugwinnen. Ik wil verbinden, ervoor zorgen dat die mensen zich weer onderdeel voelen van de Nederlandse samenleving. Laat de positieve kanten zien en werk niet vanuit angstbeelden. Het imago van Nederland in Europa is ook enorm verslechterd. Ik wil werken aan de verbetering daarvan. Ook zal ik actief ingaan tegen het beledigen van welke groep dan ook.

Het is een eer om als inwoner van Roermond, van Turkse komaf, volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Ik heb ervaring in de plaatselijke en provinciale politiek. Nu zet ik mij op landelijk niveau in. Ik ben ondernemer geweest en voel me daarom betrokken bij het mkb-ondernemerschap en de internationale handel. Er zijn nog zo veel internationale kansen voor Nederland die opgepakt kunnen worden. Natuurlijk zal ik ook proberen om zo goed mogelijk mijn provincie, Limburg, te vertegenwoordigen.

Onderwijs

  • Geen opgave

Loopbaan

  • Provinciale Statenlid PvdA, Provincie Limburg, 01-12-2012
  • Gemeenteraadslid PvdA , Gemeente Roermond, 11-04-2013

Selçuk Öztürk is geboren in Büyükkisla op 8 april 1972 en woont in Roermond. Hij is 7 jaar actief in de Tweede Kamer, 2806 dagen om precies te zijn.