Voorzitters Eerste en Tweede Kamer ontvangen de premier van Tunesië

Op woensdag 25 april 2018 ontvangen de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, en de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, de premier van Tunesië, Youssef Chahed. Hij komt samen met een ministeriële delegatie.  Aansluitend hebben de heer Chahed en zijn delegatie een besloten gesprek met leden van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Het betreft een regulier werkbezoek dat tot doel heeft de onderlinge betrekkingen te versterken.

Youssef Chahed werd benoemd tot hoofd van de nationale eenheidsregering op 3 augustus 2016. Daarvoor was hij  minister van Lokale zaken in de Essid-regering en minister van Visserij.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Tijdens het bezoek is een aantal foto- of filmmomenten voorzien:

08.45 uur Aankomst bij Binnenhof 2



08.47 uur Oude Zaal en Stadhouderskamer

Fotografen/cameramensen lopen via Binnenhof 2 achter de delegatie naar binnen en kunnen opnames maken van de ontvangst in de Oude Zaal  en ondertekening van het gastenboek in de Stadhouderskamer. Bij de ondertekening van het gastenboek in de Stadhouderskamer geldt een beperkte toegang.



09.14 uur Gesprek  Kamercommissie Buitenlandse Zaken in Rooksalon

Bij aanvang van het gesprek worden fotografen/cameramensen verzocht de Rooksalon te verlaten.



Aanmelden voor de fotomomenten  is noodzakelijk evenals accreditatie. Dit verloopt via de Stafdienst Communicatie: persvoorlichting@tweedekamer.nl of 070- 3183003.