Verkiezing nieuwe ondervoorzitter parlementaire enquête aardgaswinning Groningen

De parlementaire enquêtecommissie, die onderzoek doet naar de besluitvorming over de aardgaswinning, schadeafhandeling en versterking in Groningen, koos vandaag Judith Tielen tot ondervoorzitter

De Tweede Kamer heeft dinsdag 9 februari 2021 unaniem ingestemd met het onderzoeksvoorstel voor de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen. Op 11 februari 2021 is de enquêtecommissie formeel ingesteld. De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van maart jl. heeft effect gehad op de samenstelling van de enquêtecommissie.

De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen bestaat uit de volgende leden:

Judith Tielen (VVD)

Anne Kuik (CDA)

Rens Raemakers (D66)

Tom van der Lee (GroenLinks)

Peter Kwint (SP)

Gijs van Dijk (PvdA)

 

Commissievoorzitter Van der Lee: “Toen we in februari van start gingen was ons al duidelijk dat de samenstelling van de commissie kon wijzigen naar aanleiding van de verkiezingsuitslag. We wilden echter geen tijd verliezen. De instelling van de commissie betekende dat het onderzoek van start kon: we hebben documenten gevorderd en onderzoekers aangenomen. De commissie is nu compleet. We hebben zes betrokken Kamerleden die zeer gemotiveerd zijn om met het onderzoek aan de slag te gaan. Ik kijk daarbij uit naar de samenwerking met Judith.”

Noot voor de redacties:

Voor vragen over de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen kunt u contact opnemen met de Stafdienst Communicatie, Manon Verhoeven via m.verhoeven@tweedekamer.nl of +31 6 11 49 42 34.