Parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen ingesteld

De Tweede Kamer heeft dinsdag 9 februari 2021 unaniem ingestemd met het onderzoeksvoorstel voor de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen en de commissie ingesteld. Ook zijn de leden van de enquêtecommissie benoemd. De constituerende vergadering van de parlementaire enquêtecommissie vindt plaats op donderdag 11 februari 2021 om 09:30 uur. Deze vergadering is live te volgen via de website van de Tweede Kamer. In die vergadering kiest de commissie haar voorzitter en de ondervoorzitter.

De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen bestaat uit de volgende leden:

Dennis Wiersma (VVD)

Roy van Aalst (PVV)

Anne Kuik (CDA)

Tjeerd de Groot (D66)

Tom van der Lee (GroenLinks)

Peter Kwint (SP)

Kirsten van den Hul (PvdA)

Stieneke van der Graaf (ChristenUnie)

Femke Merel van Kooten-Arissen (Van Kooten-Arissen)

Noot voor de redacties:

Lees hier het onderzoeksvoorstel (Kamerstuk 35 561 nr. 2).

De constitutie van de parlementaire enquêtecommissie vindt op donderdag 11 februari 2021 om 09:30 uur plaats in de Oude zaal. De commissievoorzitter en de ondervoorzitter worden gekozen. Aansluitend geeft de commissievoorzitter een toelichting op de onderzoeksopzet. Na afloop van de vergadering, is er gelegenheid om vragen te stellen aan de commissievoorzitter.



De constituerende vergadering is live te volgen via de website van de Tweede Kamer.

Aanmelden

Het aantal plekken voor journalisten is beperkt. Journalisten die de constituerende vergadering willen bijwonen, dienen zich vóór woensdag 10 februari 15:00 uur aan te melden per e-mail: persvoorlichting@tweedekamer.nl onder vermelding van naam, medium en contactgegevens. 

Accreditatie

Journalisten die de constituerende vergadering willen bijwonen, maar geen vaste accreditatie van de Tweede Kamer hebben, hebben een accreditatie nodig. Een accreditatie kan online worden aangevraagd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Stafdienst Communicatie, Manon Verhoeven via m.verhoeven@tweedekamer.nl of +31 6 11 49 42 34.