Fotografie Enquêtezaal

In verband met coronamaatregelen is het niet mogelijk om foto- of filmopnamen te maken op de vloer van de Enquêtezaal van de Tweede Kamer. De Tweede Kamer stelt daarom kosteloos foto’s beschikbaar aan redacties. Deze foto’s zijn gemaakt door de huisfotograaf van de Tweede Kamer. Bij gebruik van de foto’s dient de bron (Tweede Kamer) en de naam van de fotograaf te worden vermeld.

De foto’s zijn te downloaden.

Na ieder verhoor wordt een nieuwe reeks van foto’s online vrijgegeven, waarbij de naam van de fotograaf staat vermeld.

Persregeling Enquêtezaal Tweede Kamer

Tribune – fotografen en cameramensen

Op de publieke tribune in de Enquêtezaal is het voor (een beperkt aantal) fotografen en/of cameramensen mogelijk om bij de start en tijdens de verhoren korte opnamen te maken. Afhankelijk van de belangstelling kan het aantal fotografen en/of cameramensen worden beperkt of bij toerbeurt worden toegelaten op de tribune. Dit is de gebruikelijke werkwijze bij andere commissievergaderingen.

Tribune – schrijvende pers

De ruimte in de Enquêtezaal is vanwege de coronamaatregelen beperkt. Er geldt een maximumaantal van journalisten dat plaats kan nemen aan de perstafels. Vertegenwoordigers van de schrijvende pers of bureauredacteuren die de verhoren willen bijwonen in de zaal, dienen zich vooraf aan te melden via persvoorlichting@tweedekamer.nl. Dat geldt ook voor journalisten die een vaste accreditatie hebben.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting@tweedekamer.nl of Anna Kodde, via 06 2547 5819