Kamergebouw tijdelijk afgezet vanwege aanhouding

Het Tweede Kamergebouw is in de namiddag van donderdag 5 januari 2017 uit voorzorg enige tijd afgezet door de Koninklijke Marechaussee en de politie. Dit had te maken met de aanhouding van een verwarde man in de nabijheid van de hoofdingang Plein 2, die dreigende uitlatingen deed.


Omdat de verwarde man op het Plein voor het Kamergebouw geen gehoor gaf aan de instructies van de Koninklijke Marechaussee is er een waarschuwingsschot gelost. Hierna kon de man worden aangehouden. Vervolgens zijn de rugzak en de andere persoonlijke eigendommen van de verdachte onderzocht. In de tussentijd was de omgeving van het Kamergebouw, in het bijzonder het Plein en de Lange Poten, afgezet voor het publiek. Ook waren de in- en uitgangen van het Kamergebouw, op de centrale uitgang na, gesloten.

Vrijgegeven

De spullen van de aangehouden man bleken na onderzoek ongevaarlijk. Daarop is de omgeving van het Kamergebouw na ongeveer een uur weer vrijgegeven, behoudens een klein gedeelte op de hoek van het Plein en de Lange Poten. Daar vond nog enige tijd nader onderzoek plaats.