Museumnacht Kids in de Tweede Kamer

Op zaterdag 17 maart 2018 was de Museumnacht Kids in Den Haag. Ook de Tweede Kamer was 's avonds open met een leuk programma voor kinderen tussen 4 en 12 jaar (en natuurlijk hun ouders of begeleiders). In totaal bezochten 900 kinderen en 600 ouders het hart van de democratie. Het evenement was vooraf al volledig uitverkocht.

Een volle publieke tribune tijdens Museumnacht Kids. Foto: Jorn Baars
Een volle publieke tribune tijdens Museumnacht Kids. Foto: Jorn Baars

Speurtocht, interactieve quiz en plenaire zaal

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar was een speurtocht uitgezet. Zo leerden zij hoe de Tweede Kamer werkt. Aan de hand van een speurboekje kwamen ze op verschillende plekken in het gebouw waar ze vragen beantwoordden en opdrachten deden.

Ook ouders en begeleiders kregen uitleg over het werk van de Tweede Kamer. Zij konden samen met de kinderen meedoen aan de interactieve quiz “Stemmen met je voeten”. Ook konden ouders en kinderen vanaf de publieke tribune de grote vergaderzaal bekijken. Daar stonden ervaren gidsen om van alles te vertellen over de Tweede Kamer en de parlementaire democratie.

Een echte Kamerzetel

Kinderen testen de Kamerzetel tijdens Kindermuseumnacht. Foto: Jorn Baars
Kinderen testen de Kamerzetel tijdens Kindermuseumnacht. Foto: Jorn Baars

Buiten de zaal stond een echte Kamerzetel waar iedereen in mocht gaan zitten. Kinderen tot 8 jaar konden zich op een kleurtafel creatief uitleven. En wie een leuk aandenken wilde, kon een glittertattoo van een echte Kamerleeuw laten plaatsen. In totaal zijn er 700 tattoo's gezet.