Kinderen in Vragenuur

Kinderen leggen bewindspersonen het vuur na aan de schenen tijdens het Kindervragenuur, op dinsdagmiddag 19 november vanaf 12.30 uur. Ze nemen plaats in de blauwe zetels en aan de interruptiemicrofoons van de plenaire zaal om vragen te stellen over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Een kind aan de interruptiemicrofoon tijdens een eerder Kindervragenuur.
Een kind aan de interruptiemicrofoon tijdens een eerder Kindervragenuur.

“Waarom is pesten niet strafbaar?” willen leerlingen van De Meulenrakkers uit Ossendrecht weten. Kinderen van de IBS Al Amana uit Zeist vragen de kabinetsleden: “Waarom zit er zoveel plastic verpakking om de producten die we kopen?”. En kinderen van de St. Josephschool uit Lisse vragen zich af of vleesproducenten streng worden gecontroleerd op dierenmishandeling. Zo hebben vijf scholen in het land een vraag verzonnen die ze komen stellen aan de bewindslieden.

Vijf vragen

Het Kindervragenuur is voor groepen 7 en 8 van de basisschool. Gezamenlijk bedenken de kinderen uit een groep een vraag die zij aan een minister of staatssecretaris willen stellen. Uit alle inzendingen uit het land worden vijf vragen geselecteerd. De kinderen krijgen ook een rondleiding over het Binnenhof, uitleg over de Tweede Kamer en natuurlijk worden ze goed voorbereid op het kindervragenuur zelf. Kamervoorzitter Khadija Arib zit het Kindervragenuur voor.

Lees meer over het Kindervragenuur .