Kamerleden bezoeken Grüne Woche in Berlijn

Kamerleden van de commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) waren op vrijdag 17 januari aanwezig bij de opening van het Holland Paviljoen van de internationale Grüne Woche in Berlijn. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opende deze samen met haar Duitse vakgenoot Klöckner.


Minister Carola Schouten (links) en delegatieleider Attje Kuiken in gesprek bij het Holland Paviljoen.

Nederlandse vertegenwoordiging

De Kamerleden van de commissie LNV zijn de donderdag en vrijdag aanwezig op de internationale beurs, die ieder jaar wordt gehouden. Berlijn. Er staan producenten uit de levensmiddelenindustrie en de land- en tuinbouw. De commissieleden Attje Kuiken (PvdA, delegatieleider), Dion Graus (PVV), Jaco Geurts (CDA), Maurits von Martels (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GL), William Moorlag (PvdA), Roelof Bisschop (SGP) en Selçuk Öztürk (DENK) spreken met Nederlandse bedrijven die zich hier presenteren. Ook internationale politici, landbouworganisaties en vertegenwoordigers van overheden zijn gesprekspartners voor de Kamerleden. Zo staat er een ontmoeting gepland met een delegatie van de Duitse landbouwcommissie.

Grüne Woche

In 1926 vond de eerste editie van de Grüne Woche plaats. Dit jaar wordt de beurs voor de 85e keer georganiseerd. Op de beurs staan meer dan 1800 exposanten met meer dan 100.000 producten van over de hele wereld. Nederland is elk jaar met veel producten vertegenwoordigd op de beurs zoals planten, groente, fruit, vis, vlees en zuivel.