Kamerleden bezoeken Grüne Woche in Berlijn

Kamerleden van de commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waren van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 januari 2018 op de internationale Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is een internationale beurs voor producenten uit de levensmiddelenindustrie, land- en tuinbouw.

Grüne Woche in Berlijn
Internationale Grüne Woche in Berlijn. Foto: gruenewoche.de

Gesprek met producenten en landbouworganisaties

Nederland was opnieuw goed vertegenwoordigd op de internationale beurs in Berlijn met veel producenten van onder andere planten, groenten, fruit, vis, vlees en zuivel. Tweede Kamerleden Attje Kuiken (PvdA, delegatieleider), Helma Lodders (VVD), Arne Weverling (VVD), Dion Graus (PVV), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Rik Grashoff (GroenLinks), William Moorlag (PvdA) en Carla Dik-Faber (CU) woonden donderdagavond de officiële opening van het internationale evenement bij. Ze spraken op de beurs verschillende exposanten, internationale politici, landbouworganisaties en vertegenwoordigers van overheden.

Opening Nederlands paviljoen

Op vrijdagochtend opende minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het Nederlands paviljoen. De Kamerleden maakten vervolgens samen met haar een rondgang over de beurs en gingen met aanwezige vertegenwoordigers van het Nederlandse agro-bedrijfsleven in gesprek.

83ste editie van de Grüne Woche

Dit jaar was de 83ste editie van deze internationale beurs in Berlijn. Op de Grüne Woche stonden voedselproducenten uit meer dan 80 landen.