Debat over financiële steun aan Griekenland

De Kamer debatteerde donderdag 16 juli met de regering over extra financiële steun aan Griekenland. De commissievergadering met premier Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën duurde van 13.00 tot 17.10 uur.

De eurolanden kwamen maandag 13 juli tot een akkoord dat Griekenland uit de financiële problemen moet helpen. Een Europees steunpakket moet voorkomen dat het land financieel ten onder gaat. In ruil voor nieuwe leningen uit Europa moest de Griekse regering uiterlijk woensdag 15 juli een aantal hervormingen door het Griekse parlement loodsen. Nu dit is gelukt, wilde de Kamer in het debat met de regering helder krijgen wat de gevolgen van het Europees akkoord voor Nederland zijn. Op maandag 6 juli kwam de Kamer ook terug van reces om te spreken over Griekenland.

Agenda en verslag

De commissie voor Financiën en de commissie voor Europese Zaken debatteerde donderdag 16 juli 2015 met premier Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën over het akkoord van de eurolanden dat een einde moet maken aan de financiële problemen van Griekenland.