• 13 december 2017

  Diverse vacatures binnen Kamerorganisatie

  De Tweede Kamerorganisatie is volop in ontwikkeling. Om dit proces te helpen vormgeven, is de Kamer op zoek naar een griffier voor de commissie voor Financiën, naar adjunct-griffier en een commissieassistent voor de commissie voor Justitie en Veiligheid en naar een EU-specialist voor de commissies voor Justitie en Veiligheid en voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 • 13 december 2017

  Wetsvoorstellen Tweede Kamer beter in beeld

  De Tweede Kamer is altijd bezig met het beter zichtbaar en inzichtelijk maken van het parlementaire proces. Daarom is het onderdeel wetgeving op de website van de Tweede Kamer verbeterd.

 • 12 december 2017

  Het vragenuur van dinsdag 12 december

  Op dinsdag 12 december 2017 om 14.00 uur gaat het vragenuur over actuele onderwerpen in de media. Kamerleden stellen vragen over Ambert Alert, de criminele risico's van bitcoins, de beveiliging van sluizen en over verkrachting van Rohingavrouwen door het leger van Myanmar.

 • 12 december 2017

  Debat Direct brengt hele vergaderweek in beeld

  In Debat Direct is voortaan de agenda van de hele vergaderweek te zien. Ook debatten die eerder in de week plaatsvonden, zijn nu met de app terug te kijken. Voorheen was alleen de agenda van één vergaderdag zichtbaar in Debat Direct. Download de app om vergaderingen in de Tweede Kamer waar je maar wilt live te volgen.

 • 7 december 2017

  Europa op tafel in Maastricht

  Welke kant zou de Europese Unie op moeten? Is er meer samenwerking nodig, of juist een andere vorm of efficiëntere manier van samenwerken? Aan welke beleidsterreinen zou de EU prioriteit moeten geven? Op maandag 11 december 2017 gingen Nederlandse Kamerleden hierover in gesprek met experts en vertegenwoordigers van Europese instanties, onder wie eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. Kijk het rondetafelgesprek terug via deze website.

 • 4 december 2017

  Rondetafelgesprek over werken voor online platforms

  Op woensdag 6 december 2017 was het vervolg van het rondetafelgesprek over dienstverbanden binnen de platformeconomie. Er kwam een vertegenwoordiging van Deliveroo aan het woord. Op donderdag 16 november hield de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) al rondetafelgesprekken met experts en vertegenwoordigers van andere bedrijven over het werken voor online platforms zoals Thuisbezorgd, Werkspot of Temper.

 • 4 december 2017

  Het vragenuur van dinsdag 5 december

  Op dinsdag 5 december 2017 om 14.00 uur gaat het vragenuur over actuele onderwerpen in de media. Kamerleden stellen vragen over GenX-vervuiling, de cijfers over geluidsoverlast van Schiphol, de privacy van burgers en over de werkdruk onder gemeenteraadsleden.

 • 28 november 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 28 november

  Op dinsdag 28 november 2017 gaat het vragenuur over actuele onderwerpen in de media: de getraumatiseerde bevolking van Sint-Maarten na orkaan Irma, de besteding van geld voor arme kinderen door gemeenten en onbenut scholingsbudget voor werknemers.

 • 28 november 2017

  Rapporteurs maken zich sterk voor meer transparantie in de EU

  Parlementariërs kunnen op dit moment de Europese Unie niet goed controleren. Dat geldt vooral voor de overleggen en onderhandelingen tussen de lidstaten over nieuwe Europese wetgeving op het gebied van bijvoorbeeld landbouw, pensioenen of migratiebeleid. Stukken zijn bijvoorbeeld niet standaard openbaar.

 • 23 november 2017

  Kamer stemt in met afschaffing Wet-Hillen

  De Tweede Kamer heeft donderdag 23 november 2017 ingestemd met de afschaffing van de Wet-Hillen. In een hoofdelijke stemming stemden 87 Kamerleden voor en 56 tegen. De wet zorgt ervoor dat huiseigenaren een belastingvoordeel krijgen als ze hun hypotheek helemaal of voor een groot deel hebben afgelost. Het kabinet wil deze regeling in de komende 30 jaar in stappen afbouwen, ingaand per 1 januari 2019.

 • 21 november 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 21 november

  Op dinsdag 21 november 2017 gaat het vragenuur over actuele onderwerpen in de media: de sluiting van Siemens in Hengelo, de blokkade van de A7 bij de Sinterklaasintocht in Dokkum, gemeenten die het referendum over de 'aftapwet' op andere datum willen houden en over gesjoemel bij de import van auto's.

 • 16 november 2017

  Rapporteurs: ‘Wees voorbereid op Brexit zonder afspraken’

  Nederland moet zich erop voorbereiden dat er na een Brexit helemaal geen akkoord met het Verenigd Koninkrijk (VK) komt. Dit is het zogenaamde chaosscenario. Dat zou betekenen dat de Britten uit de Europese Unie (EU) stappen zonder overgangsperiode en zonder afspraken over de nieuwe relatie tussen de EU en het VK.

 • 15 november 2017

  Debat over afschaffen dividendbelasting

  De Tweede Kamer debatteerde woensdag 15 november 2017 over het besluit van het nieuwe kabinet om de dividendbelasting af te schaffen. Premier Rutte kwam voor dit debat naar de Tweede Kamer.

 • 14 november 2017

  Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 14 november

  Op dinsdag 14 november 2017 gaat het vragenuur over actuele onderwerpen in de media: een actie van Pegida tegen de bouwlocatie van een moskee in Enschede, zorgleerlingen die illegaal naar een privéschool worden gestuurd en de doorstroming van vmbo'ers naar het havo.

 • 10 november 2017

  Finaledebat Derde Kamer: basisschoolleerlingen debatteren met elkaar

  Op vrijdag 10 november 2017 is in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer voor de veertiende keer het finaledebat van de Derde Kamer. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Eerste en Tweede Kamer voor groepen 7 en 8 in het basisonderwijs. De drie finalisten zijn groep 7 van de basisschool het Schrijverke uit Goirle, groep 7 van de Haarschool uit Rijssen en groep 8a van RSV-Noord uit Rotterdam. Hun inzendingen in de voorronden bevatten de origineelste stelling en de beste argumenten. Aan de organisatie van het debat werkt ook ProDemos mee, Huis voor democratie en rechtsstaat.

12345...58volgende 15 resultaten