• 21 maart 2018

  Koning Abdullah II van Jordanië bezoekt Eerste en Tweede Kamer

  Op woensdag 21 maart 2018 was Koning Abdullah II van Jordanië te gast op het Binnenhof. Hij werd in de Eerste Kamer ontvangen door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol. Ook Tweede Kamerleden Pia Dijkstra (D66, voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken) en Raymond de Roon (PVV, voorzitter van de commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) waren hierbij aanwezig.

 • 20 maart 2018

  Kamer debatteert over Europese Raad van 22 en 23 maart

  Op dinsdag 20 maart 2018 debatteerde de Tweede Kamer met minister-president Mark Rutte over de formele Europese Raad op 22 en 23 maart in Brussel. Tijdens het debat gaf de Kamer aan het kabinet ‘huiswerk’ mee voor de Europese Raad van 22 en 23 maart, waar Europese regeringsleiders spreken over onder andere één digitale markt, de Energie-unie en over een Europese arbeidsautoriteit. Ook de aanstelling van de Duitse EU-ambtenaar Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie kwam ter sprake.

 • 20 maart 2018

  Het vragenuur van dinsdag 20 maart 2018

  Op dinsdag 20 maart 2018 om 14.00 uur gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: het loon voor gehandicapten, een stijging van de invoer van palmolie en de val van de stad Afrin in Syrië.

 • 19 maart 2018

  Diverse vacatures binnen Kamerorganisatie

  De Tweede Kamerorganisatie is volop in ontwikkeling. Om dit proces te helpen vormgeven, is de Kamer op zoek naar een adjunct-griffier bij de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en naar een hoofd Techniek.

 • 16 maart 2018

  Museumnacht Kids in de Tweede Kamer

  Op zaterdag 17 maart 2018 was de Museumnacht Kids in Den Haag. Ook de Tweede Kamer was 's avonds open met een leuk programma voor kinderen tussen 4 en 12 jaar (en natuurlijk hun ouders of begeleiders). In totaal bezochten 900 kinderen en 600 ouders het hart van de democratie. Het evenement was vooraf al volledig uitverkocht.

 • 15 maart 2018

  Werkgroep herziening Kamerregels van start

  De werkgroep die het Reglement van Orde gaat herzien is dinsdag 13 maart 2018 van start gegaan. In het Reglement van Orde staan alle regels over de werkwijze van de Tweede Kamer. “Een historische werkgroep”, aldus Kamervoorzitter Khadija Arib, die de werkgroepleden ontving voor een startgesprek. “Het is van belang voor de huidige, maar zeker ook voor de toekomstige generatie volksvertegenwoordigers, dat het Reglement van Orde voldoende houvast biedt voor de vergaderingen van de Tweede Kamer.” SGP-Kamerlid Kees van der Staaij zal de werkgroep voorzitten, waarin verder negen fracties zijn vertegenwoordigd.

 • 15 maart 2018

  Debat over fraude met registratie van rundvee

  In februari 2018 werden zo’n 2.200 rundveebedrijven geblokkeerd door de overheid vanwege mogelijke fraude met de registratie van kalveren. Op donderdag 15 maart 2018 debatteerde de Tweede Kamer hierover met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 • 14 maart 2018

  Rondetafelgesprek over lumpsumsystematiek in onderwijs

  De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hield op woensdag 14 maart 2018 een rondetafelgesprek met verschillende wetenschappers en deskundigen over lumpsumbekostigingssystematiek in het primair en voortgezet onderwijs. De Kamerleden van de commissie willen een breder en dieper inzicht krijgen in de voor- en nadelen van de onderwijsbekostiging. Ook zijn zij benieuwd naar mogelijke verbeteringen daarin. Tijdens het rondetafelgesprek werden inzichten meegenomen die uit een internetconsultatie naar voren zijn gekomen.

 • 12 maart 2018

  Het vragenuur van dinsdag 13 maart 2018

  Op dinsdag 13 maart 2018 om 14.00 uur gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: naaktbeelden uit sauna's, woonplaatsen zonder huisarts, de nieuwe Schipholbaas en de belastinginspecteurs die bang zijn voor kogels van Amsterdamse horecaondernemers.

 • 9 maart 2018

  ‘Tweede Kamer hield steeds regie tijdens formatie’

  Tijdens de lange kabinetsformatie van 2017 hield de Tweede Kamer steeds de regie in handen. Dat staat in de bundel ‘Stratego, risk en scrabble’, een evaluatie van de kabinetsformatie 2017 door het Montesquieu Instituut. Voorzitter Khadija Arib nam op woensdag 7 maart 2018 het eerste exemplaar van de bundel in ontvangst in het Tweede Kamergebouw. Ook ging zij in gesprek met een aantal van de auteurs.

 • 8 maart 2018

  Rondetafelgesprek over drones

  De commissie voor Infrastructuur en Waterstaat organiseerde op donderdag 8 maart 2018 een rondetafelgesprek over het gebruik van drones. Het ging onder andere over de regels en de kansen voor deze op afstand bestuurde en onbemande vliegtuigjes. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid en de privacy? Hoe denkt de Nederlandse luchtvaartsector over drones? En waar lopen gebruikers van drones tegen aan?

 • 6 maart 2018

  Het vragenuur van dinsdag 6 maart 2018

  Op dinsdag 6 maart 2018 om 14.00 uur gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: importheffingen op staal, vergoedingen in de zorg, Chemours en woningcorporaties die verdienen aan huurwoningen.

 • 26 februari 2018

  Sociale veiligheid speerpunt Tweede Kamerorganisatie

  Werken aan een goed sociaal klimaat in de Tweede Kamer. Dat is een van de speerpunten uit de Raming van de Tweede Kamer voor 2019. In de jaarlijkse Raming staan de beleidsprioriteiten en financiële plannen van het Presidium, het bestuur van de Kamer onder leiding van Voorzitter Khadija Arib. Mede naar aanleiding van de maatschappelijke aandacht voor seksuele intimidatie en ongewenste omgangsvormen, beter bekend als de #MeToo-discussie, wil het Presidium in kaart brengen in hoeverre dit onderwerp speelt bij mensen die in de Tweede Kamer werken. Ook het verbeteren van de kwaliteit van de ambtelijke organisatie en het versterken van de informatiepositie van de Kamer blijven speerpunten.

 • 23 februari 2018

  Kamer stemt voor intrekking referendumwet

  De Tweede Kamer stemde op donderdag 22 februari 2018 voor de intrekking van de Wet raadgevend referendum. In een hoofdelijke stemming steunden 76 Kamerleden het wetsvoorstel, 69 Kamerleden stemden tegen. Op dinsdag 20 februari debatteerde de Kamer opnieuw over de referendumwet met minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Voor aanvang van het tweede deel van het debat had de Kamer extra juridisch advies van de Raad van State over de intrekkingswet ontvangen. In het debat zelf bleek dat de coalitiefracties vasthouden aan afschaffing van het raadgevend referendum.

 • 22 februari 2018

  Debat over seksuele intimidatie op de werkvloer

  De Tweede Kamer debatteerde donderdagavond 22 februari 2018 over seksuele intimidatie op de werkvloer. Wat kan de overheid hiertegen doen? Op verzoek van de Kamer heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in november 2017 een brief gestuurd over het onderwerp, mede naar aanleiding van de #MeToo-discussie. In de brief staat dat ieder jaar 134.000 werknemers te maken hebben met seksuele intimidatie door collega’s of leidinggevenden. Vrouwen zijn hiervan vier keer vaker het slachtoffer dan mannen.

12345...60volgende 15 resultaten