Debat over Tijdelijke wet testbewijzen COVID-19

6 mei 2021, wetsvoorstel - De Kamer debatteert met minister De Jonge (Volksgezondheid) en minister Van 't Wout (Economische Zaken) over hun voorstel waarmee de inzet van coronatestbewijzen wordt geregeld.

lees meer

Debat over achterhouden informatie toeslagenaffaire door kabinet

29 april 2021, debat - Heeft het kabinet het parlement bewust tegengewerkt in de toeslagenaffaire? De Kamer wil dat premier Rutte en vijf andere betrokken bewindspersonen openheid van zaken geven.

lees meer

Wijziging van de Wet publieke gezondheid

28 april 2021, wetsvoorstel - Reizigers uit het buitenland kunnen in Nederland extra coronabesmettingen veroorzaken. De Kamer bespreekt een aantal voorstellen om dat risico te verminderen met de ministers De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

lees meer

Debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus

22 april 2021, debat – Is het verantwoord om de coronamaatregelen op dit moment al te versoepelen? Dat is een belangrijke vraag in het debat met premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid).

lees meer

Aanvullende artikel 100-inzet missie Resolute Support Afghanistan

22 april 2021, debat – Nederland heeft 80 extra militairen naar Afghanistan gestuurd voor de NAVO-missie Resolute Support. De Kamer debatteert erover met de ministers Blok (Buitenlandse Zaken) en Bijleveld (Defensie).

lees meer

Kamer debatteert over het burgerinitiatief "EHBO in het onderwijs"

22 april 2021, debat – EHBO moet onderdeel worden van het lespakket op middelbare scholen. Dat is de strekking van een burgerinitiatief dat de Kamer bespreekt met minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs).

lees meer

Debat over aanpassing van de Wet dieren

21 april 2021, wetsvoorstel – Vanwege de nieuwe Europese diergezondheidsverordening moet de Nederlandse Wet dieren aangepast worden. De Kamer spreekt hierover met minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

lees meer

Debat over jongeren die de dupe zijn geworden van sluiting Hoenderloo Groep

21 april 2021, debat – Is er voor de jongeren van De Hoenderloo Groep na de sluiting een geschikte nieuwe plek gevonden? De Kamer debatteert hierover met staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs).

lees meer

Volt vraagt naar verdwenen kinderen uit azc's

20 april 2021, mondelinge vragen - Alleenreizende minderjarige vreemdelingen blijken op grote schaal uit de opvang te verdwijnen. Wat doet het kabinet om dat te voorkomen, vraagt Koekkoek (Volt) aan staatssecretaris Broekers (Justitie en Veiligheid).

lees meer

D66 vraagt naar het bericht dat Huawei gesprekken van KPN-klanten kon afluisteren

20 april 2021, mondelinge vragen - Zijn de mobiele netwerken in Nederland goed beveiligd tegen spionage? Die vraag stelt Van Ginneken (D66) aan staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken.

lees meer

SP vraagt naar grote achterstanden bij zedenrecherche

20 april 2021, mondelinge vragen - Slachtoffers van zedendelicten moeten vaak lang wachten voordat de zedenrecherche iets doet met hun aangifte. Van Nispen (SP) vraagt aan staatssecretaris Broekers (Justitie) wanneer deze problemen zijn opgelost.

lees meer

Debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus

15 april 2021, debat – De Kamer debatteert met premier Rutte en de ministers De Jonge (Volksgezondheid) en Van Ark (Medische Zorg) over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

lees meer

Debat over het ontwerp-instemmingsbesluit gaswinning Groningenveld

14 april 2021, debat - Het ontwerp-instemmingsbesluit over gaswinning in het Groningenveld is aanleiding voor een debat met de ministers Van 't Wout (Economische Zaken) en Ollongren (Binnenlandse Zaken).

lees meer

VVD vraagt naar de woonsituatie van weeskinderen

13 april 2021, mondelinge vragen - Koerhuis (VVD) vraagt bij minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) aandacht voor kinderen die noodgedwongen hun huis moeten verlaten wanneer ze wees worden.

lees meer

SGP vraagt naar de financiële situatie van de marine

13 april 2021, mondelinge vragen - Hoe zit het met de financiën van de marine? Dat vraagt SGP'er Stoffer aan minister Bijleveld (Defensie).

lees meer

12345...171volgende 15 resultaten