Biografie, onderwijs en loopbaan van Agnes Mulder

Biografie

"De politiek moet de burgers meer vertrouwen geven en burgers de ruimte geven om te ondernemen"

Wanneer kwam de politiek in mijn leven? Eigenlijk al heel vroeg, met gesprekken thuis aan tafel, met een schoolbezoek aan het parlement. In Groningen raakte ik betrokken bij het CDJA en na mijn studie werd ik CDA-statenlid in Drenthe. Later werd ik fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Assen. Toen de afdeling Assen mij vroeg om te solliciteren voor een plaats op de landelijke kandidatenlijst, twijfelde ik aanvankelijk, maar veel mensen moedigden mij aan. Ik dacht: als ik verandering wil, moet ik het doen.

Ondernemers

Mede door mijn studie internationale betrekkingen en mijn werk bij de Kamer van Koophandel ben ik doordrongen van het belang van Europa en van ondernemerschap. Soms lijken mensen zich te weinig te realiseren dat Europa ons vrede en veiligheid heeft gebracht. En ik zie dagelijks hoeveel baat ondernemers bij de Europese Unie hebben. Ik ben een enthousiast voorstander van 'dienend leiderschap'. De politiek moet de burgers meer vertrouwen geven en bedrijven die zich jaar op jaar aan alle regels houden een inspectievakantie geven.

Regio's

Daarnaast span ik mij ook in voor Noord-Nederland. Soms lijkt de politiek niet verder dan de Randstad te kijken. Als belangrijke keuzes moeten worden gemaakt met gevolgen voor de werkgelegenheid, wil ik ook het belang van regio's benadrukken waar alternatieve werkgelegenheid schaars is.

Education

  • Dienend leiderschap, Nyenrode Business Universiteit, 2010 - 2011
  • Internationale politieke economie, Rijksuniversiteit Groningen, 1992 - 1998

Loopbaan

  • Fractievoorzitter CDA, Gemeenteraad Assen , 03-2010
  • Vestigingsleider Drenthe, Kamer van Koophandel Noord-Nederland, 2004
  • Provinciale Statenlid CDA, Drenthe, 2003 - 2010
  • Accountmanager MKB/Management trainee, ABN AMRO Bank NV, 1998 - 2004

Samenvatting

Agnes Mulder is geboren in Hardenberg op 21 oktober 1973 en woont in Assen. Zij is in totaal 10 jaar actief in de Tweede Kamer, 3783 dagen om precies te zijn.

Naar boven