Biografie, onderwijs en loopbaan van Peter Kwint

Biografie

"Vechten voor verandering"


Toen ik 16 was en in de gehandicaptenzorg werkte, besloot ik lid te worden van de SP. Ik merkte dat het steeds lastiger werd om met de mensen die daar woonden leuke dingen te doen. Er was simpelweg niet genoeg personeel voor.

Ik vond in de SP een trouwe bondgenoot om te knokken voor dingen die nu niet kunnen, maar die volgens mij meteen vanaf morgen wel zouden moeten kunnen. Samen vechten voor verandering, klein en groot, is in al die jaren een rode draad gebleven.

Bizar: kinderen in armoede

Als lid van de Amsterdamse gemeenteraad hoorde ik tijdens debatten vaak: daarvoor moet je in Den Haag zijn. Nou, dacht ik, dan ga ik maar naar Den Haag. Als Kamerlid wil ik een spreekbuis zijn voor de mensen over wie het niet zo vaak gaat in de politiek. Ik vind het bizar dat in een rijk land als Nederland kinderen nog steeds in armoede leven en er voedselbanken nodig zijn.

Kickboksen

Ik ben als Kamerlid vaak in het land te vinden om te onderzoeken wat er speelt. Maar je vindt me ook vaak in de boksring. Kickboksen is voor mij de beste manier om mijn hoofd leeg te maken en energie kwijt te raken. Dat is voor mijn collega’s in de Kamer ook wel zo fijn.

Peter Kwint is geboren in Sliedrecht op 19 december 1984 en woont in Amsterdam. Hij is 2 jaar actief in de Tweede Kamer, 913 dagen om precies te zijn.