Biografie

"Het mooiste zijn de debatten"


Als verpleegkundige ben ik ervaringsdeskundige: ik weet wat het is om te werken in een wereld vol regelzucht. Ik ben natuurlijk niet het enige Kamerlid dat daar iets aan wil doen. Maar het is heel anders als je vanuit de praktijk kunt spreken. Dan blijken oplossingen die er op papier goed uitzien, helemaal niet zo goed te werken.

Collega-verpleegkundigen hebben me dan ook vaak gevraagd wanneer er eindelijk iemand uit de politiek komt meelopen op de werkvloer om te ervaren hoe het echt is. Het grootste probleem is dat er te weinig collega’s zijn om het werk te doen.

Bureaucratie

De bureaucratie in de zorg en de verpleging is een groot probleem. We moeten heel veel bijhouden, opschrijven en registreren. Daardoor komen we aan het eigenlijke werk bijna niet meer toe. Dit geldt trouwens ook voor politieagenten en mensen in het onderwijs.

Debatteren met goede argumenten

Het mooiste aan het Kamerlidmaatschap vind ik de debatten. In de Tweede Kamer gaat het om de grote onderwerpen, die voor heel veel Nederlanders belangrijk zijn. Als je daar met goede argumenten iets aan kunt toevoegen, vind ik dat heel mooi.

Als inwoner van Den Haag ben ik heel blij dat ik zo dicht bij het strand woon. Daar kan ik samen met mijn hond heerlijk bijkomen van het werk in de politiek. En als het weer het toelaat, neem ik een lekkere duik in de Noordzee.