Marjolein Faber-van de Klashorst

Portretfoto Marjolein Faber met partijlogo PVV

Samenvatting

Marjolein Faber-van de Klashorst is geboren in Amersfoort op 16 juni 1960 en woont in Hoevelaken. Zij is in totaal 196 dagen actief in de Tweede Kamer.

Links naar sociale media

Meer info

Biografie

"Veranderen of accepteren, maar niet zeuren"

Mijn vader zei altijd: als er zaken zijn die je niet aanstaan, moet je die veranderen of accepteren, maar je gaat niet lopen zeuren. Sommige zaken kun je niet veranderen. Niet over zeuren maar gewoon verder gaan dus. Altijd over je verlies heen stappen. Erin blijven hangen kost alleen maar energie die je beter aan andere dingen besteedt. Wat je wel kunt veranderen, ga je doen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Als tiener vond ik politiek al heel interessant. Ik kom uit een slagersfamilie. Toen ik klein was, werd er bij mijn familie altijd heel veel gesproken over de maatschappij en de politiek. Middenstanders komen heel veel in contact met de bevolking. Nergens wordt zo veel gekletst als in de slagerij, vooral toen. In het debat kan ik hard en rechtlijnig zijn, maar ik heb zeker wel empathisch vermogen. Ik snap wat mensen meemaken.

Eerste Kamer

Ik zag op tv Wilders met Fleur Agema in zo'n roeibootje roeien tegen de stroom in. Ze zochten mensen die met hen tegen de stroom in wilden roeien. Ik dacht: dat ben ik! Op die manier ben ik in contact gekomen met de PVV. Uiteindelijk heb ik twaalf en een half jaar in de Eerste Kamer gezeten.

Rekening houden met de mensen

We moeten rekening houden met wat de mensen willen. De politiek heeft vaak haar eigen agenda maar willen de mensen dat wel? En doe na de verkiezingen eens wat je voor de verkiezingen hebt gezegd. Wij willen onze eigen cultuur en onze verzorgingsstaat behouden. Iedereen moet zijn steentje daaraan bijdragen.