Biografie, onderwijs en loopbaan van Jessica van Eijs

Biografie

"Niet te veel poeha en open naar mensen en nieuwe dingen"


Ik ben in Eindhoven fractievoorzitter van de D66-raadsfractie geweest. In het professionele leven was ik werkzaam als adviseur energiebesparing bij een woningbouwcorporatie.

Duurzamer

Op het gebied van verduurzaming van woningen zijn er echt nog heel grote stappen te zetten. Maar we moeten ook breder kijken, in de vormgeving van ons land, de steden en het platteland ruimte scheppen voor een duurzame economie. Daarnaast wil ik een inclusieve samenleving bevorderen: een plek voor iedereen, voor gezinnen, alleenstaanden, ouderen, jongeren, nieuwkomers en oudgedienden.

Brabantse nuchterheid

Wie "Eindhoven" zegt, zegt ook: "Brainport" en "Brabant". Ik wil, hoewel niet exclusief, de Brabantse stem laten horen op landelijk niveau en van daaruit schakel met het Brabantse zijn. Karakteristiek voor Brabants handelen is het zorgen voor korte lijntjes en samenwerken. Zo werk ik ook graag, en dat met wat Brabantse nuchterheid: niet te veel hechten aan poeha en open zijn naar mensen en nieuwe dingen.

Onderwijs

  • Architectuur, TU/e, 1999 - 2007

Loopbaan

  • Stagiair, Philippe Gazeau Architecte, 2008
  • Junior Architect, Spierings & Swart Architecten, 2008 - 2010
  • Bouwkundig Adviseur, Atriensis, 2011
  • Raadslid & Fractievoorzitter, D66 Eindhoven , 2012
  • Raadslid & Fractievoorzitter, D66 Eindhoven , 2014

Jessica van Eijs is geboren in Nijmegen op 8 augustus 1981 en woont in Eindhoven. Zij is 2 jaar actief in de Tweede Kamer, 759 dagen om precies te zijn.