Biografie, onderwijs en loopbaan van Carla Dik-Faber

Biografie

"Ik wil me inzetten voor de schepping en voor een betrokken en zorgzame samenleving"


Mijn naam is Carla Dik-Faber, geboren in 1971 in Voorburg. Ik ben getrouwd en heb een dochter. In 1998 ben ik afgestudeerd als kunsthistoricus aan de Universiteit Utrecht. Vrij snel daarna ben ik als freelancer aan de slag gegaan. Ik gaf les, schreef artikelen, organiseerde tentoonstellingen en deed mee aan projecten, bijvoorbeeld een project over historische moestuinen. Kortom, heel leuk en divers werk.

Contacten

In die tijd werd ik lid van de Reformatorische Politieke Federatie (RPF), die later zou opgaan in de ChristenUnie. Van 2003 tot 2010 was ik gemeenteraadslid in mijn huidige woonplaats Veenendaal. Vanaf 2007 was ik Statenlid in de Provinciale Staten van Utrecht, de laatste drie jaar als fractievoorzitter. In 2012 maakte ik de overstap naar de Tweede Kamer en daar houd ik me onder andere bezig met zorg, klimaat, landbouw en cultuur. Ik geniet van de vele contacten in de samenleving en van een goed politiek debat. In mijn schaarse vrije tijd speel ik graag cello.

Inspiratie

Mensen die mij inspireren zijn Madeleine Albright (oud-minister van Buitenlandse Zaken van de VS) en Angela Merkel, Duitse bondskanselier. Allebei invloedrijke vrouwen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg zijn gegaan.

Bestuur

Gezien mijn politieke achtergrond heb ik een sterke band met het lokale en regionale bestuur. Ik zal erop letten dat die verbondenheid niet verwatert in Den Haag. Door het hele land zie ik initiatieven van mensen die zelf of samen energie opwekken, een zorgcoöperatie starten of met stadsakkers de klanten van de voedselbank van verse groenten voorzien. Voor deze mensen ben ik graag een bondgenoot in Den Haag.  Ik wil me inzetten voor de schepping en voor een betrokken en zorgzame samenleving.

Onderwijs

  • VWO, 1983 - 1989
  • Directiesecretaresse, Instituut Schoevers, Den Haag, 1989 - 1990
  • Kunstgeschiedenis, Universiteit Utrecht, 1992 - 1998

Loopbaan

  • Projectmedewerker , Instituut Collectie Nederland afdeling Presentatie, Den Haag, 1991
  • Hoofd , Instituut Collectie Nederland afdeling Secretariaat, Den Haag, 1992
  • Beleidsmedewerker, Maatschappelijk Ondernemers Groep, Utrecht, 1998 - 2001
  • Gemeenteraadslid ChristenUnie, Gemeente Veenendaal, 2002 - 2010
  • Zelfstandig gevestigd kunsthistoricus, 2002 - 2007
  • Provinciale Statenlid en fractievoorzitter ChristenUnie, Utrecht, 03-2007 - 09-2012
  • Kandidaat Europarlementarier ChristenUnie, 2009

Carla Dik-Faber is geboren in Voorburg op 6 mei 1971 en woont in Veenendaal. Zij is 7 jaar actief in de Tweede Kamer, 2586 dagen om precies te zijn.