Biografie, onderwijs en loopbaan van Harm Beertema

Biografie

"Mensen die jarenlang politiek dakloos waren, hebben een stem gevonden in de PVV""

Ik had al vroeg belangstelling voor politiek maar met de komst van Pim Fortuyn begon ik echt politiek actief te worden. Ik draag "de opstand der burgers" een warm hart toe. Vanuit mijn gereformeerde achtergrond (thuis werd CDA gestemd en Trouw gelezen) komt mijn motivatie om de politiek in te gaan: je moet je steentje bijdragen. Zo raakte ik betrokken bij Leefbaar Rotterdam.

Sociaal laboratorium

Ik ben 34 jaar leraar Nederlands geweest, de laatste jaren op een mbo-school in Rotterdam-Zuid. Rotterdam is een boeiend sociaal laboratorium, een snelkookpan. Als leraar leef je mee met je leerlingen. Het mbo kán een fantastische emancipatiemotor en integratiemachine zijn, alleen jammer dat het onderwijs zo verschraald is. Dat Mark Rutte sinds 2008 gastdocent is, bewonder ik. Ik wil ook op een of andere manier actief blijven voor het Albeda College.

Beter onderwijs

Ik zou blij zijn als de onderwijselite, verzameld in allerlei raden, helemaal verdwenen is. Die heeft ons bijvoorbeeld competentiegericht onderwijs opgedrongen. Het onderwijs moet worden teruggegeven aan leraren, ouders en leerlingen. Mede daarom ben ik bestuurslid geworden van Beter Onderwijs Nederland. In die hoedanigheid ontmoette ik Kamerleden. Toen Martin Bosma mij vroeg voor de PVV greep ik die kans met beide handen aan.

Eigenlijk zijn honderdduizenden mensen jarenlang politiek dakloos geweest. Die hebben nu een stem gevonden in de PVV.

Education

  • HBS-A
  • Lerarenopleiding Nederlands en Engels

Loopbaan

  • Statenlid, Provinciale Staten van Zuid-Holland, 17-03-2011 - 15-07-2011
  • Bestuurslid, Beter Onderwijs Nederland (BON), Met portefeuille vmbo-mbo en politieke contacten
  • Leraar Nederlands en Engels
  • Teamleider Secretariële opleidingen, ROC Albeda College, Rotterdam-Zuid

Samenvatting

Harm Beertema is geboren in Zaandam op 9 maart 1952 en woont in Voorburg. Hij is in totaal 12 jaar actief in de Tweede Kamer, 4739 dagen om precies te zijn.