Van: Kler de E.C.E.
Verzonden: maandag 26 oktober 2009 10:25
Aan: Oemrawsing A.L.
Onderwerp: FW:

Van: Dijk van J.J.
Verzonden: maandag 26 oktober 2009 9:38
Aan: Kler de E.C.E.; Bochove van B.J.
Onderwerp:

 

Beste Evelien en Bas-Jan,

 

Afgelopen vrijdag hebben we de antwoorden op de vragen over de begroting ontvangen. Op in ieder geval één vraag vind ik het antwoord onvoldoende. Ik zou graag de gelegenheid willen hebben om het ministerie te vragen alsnog met een volledig antwoord te komen. Als we als commissie een dergelijk verzoek kunnen doen en daartoe een extra PV nodig hebben, dan hoop ik dat deze morgen kan plaats vinden. Zodoende kunnen we hopelijk voor aankomende vrijdag de antwoorden binnen hebben.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jan Jacob

 

Het betreft:

 

1

Is het mogelijk een volledig overzicht te geven van alle fondsen en subsidieregelingen, met bijbehorende budgetten, die een ondersteunende functie hebben bij het onderwijsproces (zoals het Kennisnet, Platform Beroepsonderwijs en Platform Bètatechniek, alsook de regelingen uitgevoerd door de sectororganisaties, etc.) en specifiek voor het stimuleren van techniekonderwijs?

In onderstaand overzicht zijn de organisaties vermeld die een ondersteunende functie hebben, gericht op techniekonderwijs. Het genoemde bedrag in 2010 bestaat daarbij uit het bedrag voor de organisatie zelf en de regelingen die zij uitvoeren.

 (bedragen x 1 mln.)

Organisatie

Uitgaven 2010

Uit te voeren regelingen

Stichting Kennisnet 

23,5

ondersteuning scholen in het kader van ICT

Surfnet

1,0

ondersteuning scholen in het kader van ICT

Platform Beta-Techniek

67,4

deltaplan beta/techniek en o.a. proff. Techniek/ wetenschapsknooppunten, talentenkracht, Vernieuwing wiskunde (Cie Siersma), project Persoonlijk Assistent Leraar en Investeringsagenda beta en techniek hoger onderwijs.

Technocentra

10,0

het ondersteunen van technocentra om de kennisinfrastructuur in de regio te versterken.

Het Platform Beroepsonderwijs (HBPO)

20,0

Uitvoering innovatiearrangement uit voor doelgroepen vmbo, mbo, hbo.

 

 

0