Van: Tijdink L.
Verzonden: woensdag 21 oktober 2009 15:39
Aan: Commissie V&W
Onderwerp: FW: Verzoek lid Koopmans om RTG Beheerplannen

Van: Spijk van M.
Verzonden: woensdag 21 oktober 2009 14:29
Aan: Sneep I.; Jager H.
CC: Koopmans G.P.J.
Onderwerp: Verzoek lid Koopmans om RTG Beheerplannen

 

Geachte voorzitter van de vaste commissie voor verkeer en waterstaat,

 

In de Crisis- en herstelwet staat een aantal belangrijke voorstellen met betrekking tot wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998. Tijdens een van de rondetafelgesprekken over de Crisis- en herstelwet is hier op ingegaan door verschillende experts, ieder vanuit uit hun eigen specialisme. Graag zou ik willen voorstellen, omdat met name de beheerplannen een deel van de oplossing voor de trage en lange procedures kunnen zijn, om een rondetafelgesprek te organiseren over het proces rondom het opstellen van beheerplannen, met de gemeente Dinkelland en de provincie Gelderland. Dit vanwege het feit dat zij een kritische brief hebben gevoegd bij de beheerplannen waarbij zij betrokken zijn.

 

Ik heb specifiek voorkeur voor een rondetafelgesprek omdat, in tegenstelling tot bij een hoorzitting, de deelnemers dan gelijktijdig bij de commissie aan tafel zitten zodat ze ook op elkaar kunnen reageren en de Kamerleden daardoor een goede afweging kunnen maken. Het rondetafelgesprek kan in principe openbaar. 

 

Voorts verzoek ik om, ter voorbereiding van het rondetafelgesprek, de beheerplannen die betrekking hebben op Dinkelland en omstreken en Gelderland binnen de betrokken Kamercommissies te verspreiden.

 

Mvg, Ger Koopmans

 

Mona van Spijk
Beleidsmedewerker LNV
CDA-fractie
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Tel. (070) 318 25 42/ 06-22245650
m.vspijk@tweedekamer.nl