Van: Voorzitter
Verzonden: vrijdag 3 oktober 2008 9:45
Aan: 'j.miete@vppg.nl'; 'secretaris@vppg.nl'
CC: Commissie BZK
Onderwerp: RE: Petitie
Geachte mevrouw Miete,

 

Dank voor uw e-mail van 30 september jongstleden waarin u mij verzoekt een petitie van uw vereniging in ontvangst te nemen.

Als onafhankelijk Kamervoorzitter kan ik mij niet mengen in inhoudelijke onderwerpen.

 

U kunt de petitie aanbieden aan de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken, zodat u de betrokken woordvoerders bereikt.

Uw e-mail heb ik voor verdere afhandeling doorgezonden naar deze commissie.

 

Ik vertrouw u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Gerdi A. Verbeet

Voorzitter

Tweede Kamer der Staten-Generaal

 


 

Oorspronkelijk e-mailbericht: ------------------------

Geachte Gerdi Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer,
 
Ik wil u op de hoogte stellen van een petitie die is aangenomen op het congres van de Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG). Deze vereniging behartigt de belangen van lokale politieke partijen en heeft zo'n 200 leden. Hiermee veretgenwoordigt de VPPG een groot gedeelte van de kiezers.
 
Met deze petitie willen wij aangeven dat wij er voorstander van zijn dat lokale partijen subsidie krijgen, net als de lokale afdelingen van landelijke partijen. Met de komst van een nieuwe Wet op de subsidiering van politieke partijen (Wspp) zou dit kunnen gebeuren, maar daar hebben de lokale partijen van nu niks aan. De minister (ter Horst) heeft al te kennen gegeven deze onrechtvaardige situatie niet te willen laten voortbestaan. En er ligt een motie Dubbelboer, aangenomen door de Tweede Kamer, waarmee is vastgesteld dat lokale partijen subsidie moeten ontvangen. 
 
Om de Tweede Kamer te herinneren aan de aangenomen motie en om ze te verzoeken om tot de nieuwe Wspp ook al een tegemoetkoming aan de lokale partijen te verzorgen, wil ik graag op korte termijn deze petitie officieel en persoonlijk aan u overhandigen. Kunt u aangeven wanneer dat uitkomt?
 
Hoogachtend,
 
Jasmijn Miete,
 
Voorzitter van de VPPG
 
(06-53200116)
 
 


Waarom chatten Robbie en Adriana? Check 't hier...