Actuele vacatures

De Tweede Kamer heeft op dit moment de volgende vacatures:

Stages

De Tweede Kamer biedt verschillende stagemogelijkheden, zoals een afstudeerstage of een stage voor een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) of een beroepsopleidende leerweg (bol). Als er een stageplek beschikbaar is, wordt er een stagevacature gepubliceerd. Het is niet mogelijk om een open stageverzoek in te dienen.

E-mailattendering

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe (stage)vacatures bij de Tweede Kamer? Klik dan rechtsboven op deze pagina op het icoon met het uitroepteken om een e-mailattendering in te stellen.

Werken bij de Tweede Kamer

De meeste mensen denken bij de Tweede Kamer aan de 150 Kamerleden en de debatten in de plenaire zaal. Daar speelt zich het parlementaire werk af dat iedereen kent: onze democratie in actie! Maar die plenaire debatten zijn maar een deel van het werk; de Kamerleden steken ook veel tijd in onder andere commissievergaderingen, hoorzittingen, rondetafelgesprekken en werkbezoeken. Om alles soepel en professioneel te laten verlopen en de volksvertegenwoordigers in staat te stellen hun werk goed te doen, is veel inzet nodig. Die wordt geleverd door een organisatie van ruim duizend mensen. Daarbij gaat het zowel om ambtelijk personeel als om het ondersteunende personeel van de fracties.

Ambtelijke organisatie

Ongeveer twee derde van de Kamerorganisatie is ambtenaar. Deze ambtelijke medewerkers ondersteunen Kamerleden en de fracties in alle facetten van hun werk als volksvertegenwoordiger. Op een politiek neutrale, adequate en innovatieve manier. Van het inhoudelijk en organisatorisch voorbereiden van vergaderingen tot catering, beveiliging, huisvesting, administratie en informatievoorziening. De Tweede Kamer is daardoor een interessante en dynamische werkgever. In veel functies ben je nauw betrokken bij het parlementaire reilen en zeilen, ook buiten de normale werktijden.

De Tweede Kamer als werkgever

Op het gebied van arbeidsvoorwaarden volgt de Tweede Kamer de rijksoverheid. Die staat garant voor een goed salaris en prima regelingen op het gebied van bijvoorbeeld ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en opleidingsmogelijkheden.

De Tweede Kamer bezit de erkenning ‘Maatwerken’, een certificering van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De erkenning is voor organisaties die een optimale combinatie van werk en privé mogelijk maken door flexibele werkregelingen en een open cultuur. De Tweede Kamer kreeg de certificering na een onderzoek onder medewerkers. De ambtelijke organisatie van de Tweede Kamer heeft zich uitgesproken voor de 1%-regeling: we geven ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door werkplekken beschikbaar te stellen. We doen ons best om daar structurele werkplekken van te maken. Ook heeft de Tweede Kamer het ‘Charter Talent naar de Top’ ondertekend. Organisaties die dit charter ondertekenen, bepalen hoeveel vrouwen zij in de top van de organisatie willen hebben en welke maatregelen ze nemen om de streefcijfers te bereiken.

Op deze manieren geeft de Tweede Kamerorganisatie invulling aan goed werkgeverschap. Geïnteresseerd geraakt? Bezoek regelmatig deze pagina voor een actueel aanbod van vacatures.