Brief aan de Kamer

Kamervoorzitter Vera Bergkamp stelt met het initiatief Brief aan de Kamer jongeren in de gelegenheid om hun verhaal te delen. Iedereen tussen de 10 en 18 jaar oud kan hieraan meedoen.

Schrijf een brief

Wil jij ook je verhaal delen? Doe mee en schrijf een brief! Hierin vertel je bijvoorbeeld wat jij belangrijk vindt om onder de aandacht te brengen bij Kamerleden, wat jou bezighoudt en wat er speelt in jouw omgeving.

Hoe het werkt

  • Download hier het briefpapier
  • Schrijf je brief en sla deze op
  • Mail het naar jongeren@tweedekamer.nl
  • Liever een brief of tekening per post sturen? Mail ons en we sturen je briefpapier met een retourenveloppe.

De brieven kunnen gebruikt worden in berichten op de social mediakanalen van de Tweede Kamer. Brieven die scheldwoorden, uitingen van racisme of discriminatie bevatten, worden niet meegenomen in dit initiatief. Deze zullen niet door de Kamerleden gelezen worden.

Meet & greet

Een selectie van jonge brievenschrijvers was op maandag 12 juni uitgenodigd in de Kamer. De jongeren gingen in de plenaire zaal in gesprek met Kamervoorzitter Bergkamp en Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Kauthar Bouchallikht (GroenLinks), Ernst Boutkan (VOLT), Julian Bushoff (PvdA), Ingrid Michon (VVD), Caroline van der Plas (BBB) en Sjoerd Warmerdam (D66). 

Bekijk ook de video:

Disclaimer

De Tweede Kamer zorgt voor passende beveiliging van de persoonsgegevens die zij onder zich heeft, in lijn met de daarvoor geldende wettelijke eisen en richtlijnen. De Tweede Kamer gebruikt jouw gegevens alleen voor het toezenden van een ontvangstbevestiging van je brief (per e-mail en/of post) en bewaart deze persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk. Op deze pagina lees je meer over hoe de Tweede Kamer met jouw gegevens omgaat.