Homepage

Commissiedebat

Digitale Zaken

30 november 10:00 - 12:00 uur
De commissie voor Buitenlandse Zaken voert op dinsdag 29 november een gesprek over de consequenties van de uitslag van de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten voor Nederland en de Europese Unie. Kamerleden spreken met verschillende experts. U kunt de bijeenkomst vanaf 17.30 uur volgen via de livestream.

Nieuws uit de Kamer


Het vragenuur van dinsdag 29 november

Het vragenuur van dinsdag 29 november gaat over de volgende berichten: er zou veel mis zijn in de thuiszorg, de NCTV adviseert iedereen een noodpakket in huis te hebben en graanschepen die graan voor koeien zouden vervoeren in plaats van voor ontwikkelingslanden.

Finaledebat Derde Kamer: dringen aan de interruptiemicrofoon

Kort douchen is een goede zaak, zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn. Maar hoe regel je dat in de praktijk? De overheid kan wel iedereen een timer geven, maar daar valt mee te sjoemelen, zo bediscussieerden zevende- en achtstegroepers van drie basisscholen in de plenaire zaal van de Eerste Kamer tijdens het finaledebat van de Derde Kamer der Staten-Generaal op vrijdag 25 november.

Uitgelicht


Commissiedebat jeugdbescherming

De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid debatteert op donderdag 1 december van 15.30 tot 17.30 uur over jeugdbescherming.

Debat Europese Telecomraad

De commissie voor Digitale Zaken debatteert op woensdag 30 november van 10.00 tot 12.00 uur met minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Alexandra Van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) over de Nederlandse positie voor de komende Telecomraad in Brussel, die plaatsvindt op 6 december. Op de agenda staan onder andere de onderhandelingen over de Verordening Artificiële Intelligentie en de Europese digitale identiteit.


Agenda van vandaag

Telecomraad (Formeel) d.d. 6 december 2022

- uur
Commissiedebat
vaste commissie voor Digitale Zaken

Onderwijs aan vluchtelingen po/vo/mbo/ho

- uur
Commissiedebat
vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Procedurevergadering VWS

- uur
Procedurevergadering
vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport

EU-Gezondheidsraad (formele EU-Gezondheidsraad (9 december)

- uur
Commissiedebat
vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Staatsdeelnemingen

- uur
Commissiedebat
vaste commissie voor Financiën

Procedures en brieven commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

- uur
Procedurevergadering
vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Debatten in het kort

De Kamer op Twitter


IenWTweedeKamer
Morgenochtend (30/11) begint de plenaire begrotingsbehandeling #IenW. Donderdagavond (1/12) volgen de beantwoording… https://t.co/qcy6Xh3RBj
2eKamertweets
Tijdens het #vragenuur vroeg @EvaAkerboom aandacht voor de graandeal met Oekraïne. Ze vroeg @ministerlnv Piet Adema… https://t.co/oVCDzQcPqp
Naar boven