E-mailprocedure : AO Ruimtelijke ordening / AO Binnenstad

De vergadering is geweest

11 februari 2016
12:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
 
Het lid Van Veldhoven (D66) stelt voor om de beleidsstudie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) 'De Veerkrachtige Binnenstad' van de agenda van het algemeen overleg Ruimtelijke ordening d.d. 18 februari af te voeren.
 
Het lid Van Veldhoven doet daarnaast het verzoek om een apart algemeen overleg Binnenstad met een duur van 2 uur in te plannen, te houden met de ministers van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op de agenda van dit overleg kan in ieder geval de genoemde beleidsstudie van het PBL geagendeerd worden.
 
De rationale van het lid Van Veldhoven achter dit verzoek is als volgt. De studie van het PBL bestrijkt uiteraard alle verschillende aspecten omtrent de binnenstad, maar de problematiek is in eerste instantie een aan ruimtelijke ordening gerelateerd vraagstuk. Daarom is deze PBL-studie ook reeds bij de vaste commissie Infrastructuur en Milieu in behandeling genomen. Het is daarom passend dat in deze commissie het debat wordt gevoerd hierover met de minister voor Infrastructuur en Milieu. Daarnaast zou wat het lid Van Veldhoven de minister voor Economische Zaken uitgenodigd moeten worden vanwege het economische aspect van de problematiek. Met name naar aanleiding van een aantal faillissementen van bijvoorbeeld V&D, Scapino of drogisterij DA zijn al tal van schriftelijke vragen gesteld door verschillende partijen. Januari 2016 kende bovendien het hoogste aantal faillissementen in 12 maanden tijd.
Ook de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zou uitgenodigd moeten worden vanwege zijn rol omtrent de Agenda Stad.
 
Het ligt wat het lid Van Veldhoven betreft in de rede dan ook de commissies Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te merken als volgcommissies, zodat ook woordvoerders uit die commissies deel mogen nemen aan dit AO. Overigens wordt u er hierbij wel op gewezen dat indien meerdere woordvoerders van één fractie het woord willen voeren, zij de hun toegekende spreektijd samen moeten verdelen.
 
Gelet op het bovenstaande verzoek ik u aan te geven of u in kunt stemmen met het voorstel om
  1. 'De Veerkrachtige Binnenstad’ af te voeren van de agenda van het algemeen overleg Ruimtelijke ordening d.d. 18 februari 2016. Uw griffie gaat er vanuit dat als u hiermee instemt de uitnodiging aan de minister van BZK voor dit algemeen overleg kan worden ingetrokken  en de uitbreiding met een uur van het algemeen overleg ongedaan kan worden gemaakt.
  2. een apart AO Binnenstad te plannen met de ministers van I&M, EZ en BZK en de commissies EZ en BZK daarbij aan te merken als volgcommissies.
     
    Ik verzoek u mij uiterlijk MORGEN, 11 februari, te 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
     
     
    Met vriendelijke groet,
    Rens Jansma

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    AO Ruimtelijke ordening / AO Binnenstad

    Te behandelen:

    Loading data